Straujuma tomēr neredz pamatu elektroenerģijas tirgus atvēršanas atlikšanai (124)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») tomēr neredz pamatu elektroenerģijas tirgus atvēršanas atlikšanai līdz nākamā gada sākumam.

«Šobrīd mainīt pieņemto lēmumu par tirgus atvēršanu, es neredzu īsti pamatu. Vienkārši tāpēc, ka «Latvenergo» informēja, ka tāpat nāks ar priekšlikumu paaugstināt tarifus,» pirmdien viņa sacīja žurnālistiem.

Straujuma ar «Latvenergo» pārstāvjiem un finanšu ministru Andri Vilku («Vienotība») sprieduši par iespējamo kompensāciju mehānismu maznodrošinātajiem pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas, kas vēl jāsaskaņo ar Latvijas Pašvaldību savienību. Valdības vadītāja otrdien iespējamos kompensāciju veidus pārrunās arī ar labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS).

«Mēs strādājam šobrīd tajā virzienā, ka meklējam papildu līdzekļus papildus kompensāciju mehānismiem,» viņa sacīja.

Pēc Straujumas teiktā, arī pārējie koalīcija partneri, kuriem iepriekš bija dažādi viedokļi par elektrības tirgus atvēršanu 1.aprīlī, vēlas redzēt, kāds varētu būt papildu kompensācijas mehānisms, lai maznodrošinātie neciestu.

Jau vēstīts, ka Straujuma iepriekš prasīja izvērtēt elektroenerģijas tirgus atvēršanas termiņus, kas paredzēta 1.aprīlī un tā iespējamo atlikšanu līdz nākamā gada sākumam.

No 1.aprīļa plānota elektroenerģijas tirgus pilnīga liberalizācija, tajā iekļaujot arī mājsaimniecības. Mājsaimniecību segments Latvijā veido 25% no kopējā valsts elektroenerģijas patēriņa. Paredzēts, ka brīvajam elektroenerģijas tirgum pievienosies aptuveni 850 tūkstoši mājsaimniecību. Pēc elektroenerģijas sadales sistēmas operatora «Sadales tīkls» sniegtās informācijas, pagaidām dalību elektroenerģijas mājsaimniecību tirgū apstiprinājuši trīs komersanti - «BCG Rīga», «Baltcom» un «Latvenergo».

Komentāri (124)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu