Mariss Jansons saņēmis Francijas augstāko kultūras apbalvojumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Astrid Ackermann

Nedēļas nogalē Parīzes filharmonijas prezidents Lorāns Bails Francijas kultūras un komunikāciju ministres vārdā latviešu diriģentam Marisam Jansonam pasniedzis augstākās pakāpes ordeni mākslā un literatūrā. Apbalvojums saņemts pēc diriģenta un Karaliskā «Concertgebouw» orķestra uzstāšanās jaunajā Parīzes Filharmonijas koncertzālē, kas atklāta gada sākumā un ir viena no modernākajām koncertzālēm pasaulē.

Ordenis mākslā un literatūrā ir Francijas goda apbalvojums, ko 1957. gada 2.maijā iedibināja Kultūras ministrija. Ar šo ordeni tiek apbalvotas personas, kuru radošie darbi ir snieguši īpašu devumu mākslas un literatūras jomā un kas ir veicinājušas mākslas un literatūras prestižu Francijā un pasaulē.

Kā informēja Latvijas vēstniecībā Francijā, apsveikt Jansonu bija ieradusies arī Latvijas vēstniece Francijā Sanita Pavļuta-Deslandes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu