Rīgas «Dinamo» pēdējās sekundēs piedzīvo zaudējumu Minskā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Zaudējumu priekšpēdējā mačā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā svētdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas ar 0:1 viesos spēles izskaņā piekāpās Minskas «Dinamo» vienībai no Baltkrievijas. Uzvaru mājinieki izrāva 11 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Par spīti tam, ka Rīgas «Dinamo» jau bija zaudējuši cerības sasniegt izslēgšanas spēles, arī šo maču rīdzinieki iesāka ļoti apņēmīgi, izdarot vairākus bīstamus metienus uz Minskas vienības vārtiem. Spēles 11.minūtē rīdzinieki nopelnīja divu minūšu vairākumu, taču arī to nespēja pārvērst vārtu guvumā.

Pirmās trešdaļas turpinājumā abas komandas izveidoja bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem, taču mača rezultāts nemainījās. Minūti pirms perioda beigām pa noraidījumam nopelnīja abas «Dinamo» komandas - vispirms par klupināšanu aiz saviem vārtiem uz divām minūtēm tika noraidīts Rīgas komandas aizsargs Krišjānis Rēdlihs, taču pēc tam uz noraidīto soliņu devās arī mājinieku rindās spēlējošais Niks Beilens.

Arī nākamā perioda ievadā, spēlējot četratā pret četriem, mača rezultāts nemainījās. Mača 25. minūtē noraidījumu rīdziniekiem nopelnīja Broks Troters, taču neilgi pēc tam Rīgas «Dinamo» hokejisti palika trīs vīru sastāvā, jo tika fiksēts skaitliskā sastāva pārkāpums.

Baltkrievijas komanda lielo vairākumus nespēja realizēt. Šajā periodā rīdzinieku sastāvā uz divām minūtēm tika noraidīts arī Linuss Videls, taču arī šajā vairākumā Minskas komanda nespēja atklāt mača rezultātu.

Noslēdzošo periodu aktīvāk iesāka tieši Minskas «Dinamo». Rīdzinieki atbildēja ar dažiem bīstamiem metieniem, taču mača 47. minūtē nopelnīja kārtējo mazākumu. Lai arī šo mazākumu Rīgas «Dinamo» izturēja, iniciatīva palika mājiniekiem, kuri 11 sekundes pirms spēles beigām panāca 1:0, uzvarot arī visā mačā.

Rīgas «Dinamo» - Minskas «Dinamo» 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Raiens Veske (Linglē, Elisons) (59:49).

Metieni: 26 - 31

Soda minūtes: 10 - 4

Latvijas komanda ar 59 spēlēs nopelnītiem 77 punktiem šobrīd ieņem 11. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā, bet Minskas «Dinamo» iegūtie 100 punkti tikpat mačos dod 5. pozīciju.

Arta Ābola vadītā komanda jau pirms šī mača bija zaudējusi cerības kvalificēties Gagarina kausa izcīņai.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs mačam ar Minskas «Dinamo»

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, (Džefs Delorjē);

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Mārtiņš Porejs, Čejs Genovejs, Milans Jurčina, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs un Ralfs Grīnbergs;

Uzbrucēji: Broks Troters, Linuss Videls, Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš, Kails Vilsons, Miks Indrašis, Rodrigo Ābols, Andris Džeriņš, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs un Roberts Bukarts.

Sezonas noslēdzošajā mačā rīdzinieki otrdien izbraukumā tiksies ar Mitišču «Atlant» komandu, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs un kuras sastāvā ir arī pašlaik savainotais Roberts Jekimovs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu