Divas atšķirīgas dziedātājas, divi dažādi ģērbšanās stili (28)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Ir noslēgušies Eirovīzijas nacionālās atlases pusfināli, un finālā, kurš norisināsies Ventspilī, mums būs iespēja redzēt divas jaunās dziedātājas Aminatu Savadogo un Katrīnu Binderi. Dziedātājas uz skatuves kāpa pārdomātos, tomēr krasi atšķirīgos stilos. Ko mūziķes domā par modi?

Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātāja Aminata Savadogo šogad neko jaunu modē nav atklājusi, jo nav modes upure un par modes atklājumiem ikdienā nedomā. Arī tērps Eirovīzijas finālā būs tāds pats, mūziķe neredz iemeslu, kāpēc tas būtu jāmaina.

«Skatuves tērps vienkārši ienāca prātā, kāpēc lai nepamēģinātu ko tādu uzvilkt? Gribēju apspīlētu tērpu, līdzīgu «bodijam», ideja bija mana, bet pārējo, kā apspēlēt tērpu un izveidot to piemērotu dziesmai, izdomāja mana stiliste. Ar tērpu vēlējos parādīt mežoni, to, kas mīt mani iekšā, brīvības un svaiga gaisa mīlētāju,» skaidro Aminata.

Aminatai nav būtiski valkāt zīmolu apģērbu. Tomēr mūziķe atzīst, ka reizēm ir patīkami uzvilkt ko īpašu, bet arī tas nemudina viņu iespringt uz zīmoliem. Dziedātāja velk to, kas viņai patīk, uzsvaru liekot uz ērtumu un to, lai nepazustu harmonija ar sevi.

«Nevaru noraksturot savu stilu, tas atkarīgs no garastāvokļa, dažreiz gribas izskatīties eleganti vai stingri, dažreiz vispār vienalga un galvenais, lai silti. Ko jūtu, to velku,» ģērbšanās paradumus skaidro Aminata.

Aminatai nav tāda apģērba, kuru viņa nespētu uzvilkt, viņa vilktu visu, tikai ir jāzina, kurā vietā izdomātais apģērbs būtu piemērots.

Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātāja Katrīna Bindere atklāj, ka Eirovīzijas pusfinālā uzstājusies zīmola «Recycled» kleitā, kura darināta no vīriešu krekliem. Dziedātāja ir ļoti patriotiska un ļoti atbalsta idejas un darbus, kuri radīti Latvijā, kā arī šā gada Eirovīzijas sauklis ir «Made in Latvia», tāpēc arī dziedātāja vēlējās, lai viņas tērps būtu latviešu dizainera radīts, lai tas atbilst viņas būtībai, kā arī dziesmas romantiskajai noskaņai un nezaudē savu odziņu.

«Tērpa izvēlē man palīdzēja stiliste Antra Lācberga, viņa mani pilnībā saprata un izveidoja Eirovīzijas tēlu. Kleitā jutos ļoti ērti, labi un galvenais - īpaša. Ar šo tērpu vēlējos cilvēkiem parādīt, ka Latvijā ir fantastiski dizaineri ar lieliskām idejām, ka mēs varam lietas pielietot dažādi, šajā gadījumā - vīriešu kreklus ir iespējams pārveidot skaistā kleitā. Eirovīzijas finālā kleita noteikti paliks tā pati, jo man tā ļoti patīk un vēlos ar to uzstāties vēlreiz. Iespējams, atsvaidzināšu to ar kādām jaunām rotām, bet kopumā tēls netiks mainīts,» stāsta Katrīna.

Katrīnai nav būtisks apģērba zīmols, īpaši ikdienā. Tas viņai vienkārši nav nepieciešams, ir iespējams skaisti apģērbties arī bez zīmoliem, bet, ja ir zīmola apģērbs, tad tas pilnīgi neko nemaina.

«Mans skatuves stils noteikti ir savienojams ar manu ikdienas stilu. Tas ir romantisks un vienkāršs, nepatīk pārspīlēt ar rotām vai uzkrītošām krāsām. Patīk maigie toņi, kuri parādās gan manā ikdienā, gan uz skatuves. Man patīk, ja katra lieta ir saskaņota, tāpēc piedomāju pie sava apģērba vienmēr un visur,» atklāj Katrīna.

Katrīnai ir grūti pateikt, vai ir kāds apģērba gabals, kuru viņa nevarētu uzvilkt, jo katram apģērbam ir sava nozīme un katrs ir domāts savam nolūkam, viss atkarīgs no tā, ar ko konkrēto apģērbu saskaņo.

«Mode ir pietiekami plašs jēdziens, tā ļauj riskēt un variēt. Tomēr apģērbam, kuru es valkāju, pavisam noteikti ir jābūt gaumīgam un kvalitatīvam, tas ir priekšnoteikums, lai es savā tērpā vienmēr varētu justies labi un ērti,» nobeidz Katrīna.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu