Pasniegs «Purvīša balvu 2015»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.18 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē «Arsenāls» tiks atklāta ceturtās Purvīša balvas kandidātu darbu izstāde un apbalvots «Purvīša balvas 2015» laureāts, informēja LNMM Preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Izstādi veidos spilgts glezniecības, grafikas, tēlniecības, instalāciju un videomākslas kopums, ko radījuši ceturtajai Purvīša balvai par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā 2013.gadā un 2014.gadā neatkarīgo ekspertu izvirzītie astoņi mākslinieki un autoru kolektīvi - Kaspars Teodors Brambergs, Miķelis Fišers, Gints Gabrāns, Kristaps Ģelzis un Ģirts Bišs, Ginters Krumholcs, Ģirts Muižnieks, Henrijs Preiss, Artūrs Riņķis.

Brambergs balvai nominēts par personālizstādi «Dynamis» peldošajā mākslas galerijā «Noass», Fišers - par izstādi «Netaisnība» Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, Gabrāns - par darbu «Ne no kurienes» izstādē «Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam» Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Ģelzis un Bišs - par darbu «Kancele» Rīgas Doma dārza galerijā «Mans Doms».

Krumholcs Purvīša balvai nominēts par personālizstādi «Kāpēc tu mani nepamodināji?» LNMM izstāžu zāles «Arsenāls» Radošajā darbnīcā, Muižnieks - par personālizstādi «5.7.32.34» Mūkusalas Mākslas salonā, Preiss - par personālizstādi «Artefakti» LNMM izstāžu zāles «Arsenāls» Radošajā darbnīcā un Riņķis - par «Arsenālā» skatāmo darbu «Pulsārs Q 19» izstādē «Saules sistēmas perspektīva» un pēdējo divu gadu radošo darbību mākslas dārzā «Nekurienes vidū».

«Purvīša balvas 2015» ieguvēju noteiks žūrija, izvērtējot minēto astoņu fināla kandidātu veikumu viņu kopējā izstādē.

Purvīša balvas kandidātu darbi «Arsenālā» būs skatāmi no rītdienas, 21. februāra, līdz 12. aprīlim. Izstādes kuratore ir Daiga Rudzāte.

Savukārt, demonstrējot alternatīvu skatījumu uz Purvīša balvu un tās piešķiršanas kritērijiem, šodien plkst.20 Ģertrūdes ielas teātrī norisināsies akcija un diskotēka «Cits Purvītis 2013/2014», informēja izstāžu kuratore Līga Lindenbauma.

Purvīša balva dibināta 2008.gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Balvu 2009.gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu «Solitude». Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011.gadā kļuva mākslinieks Ģelzis ar personālizstādi «Varbūt». Trešo Purvīša balvu 2013.gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi «Zemes darbi».

Ekspertu darba grupa nominantus balvai izvirza reizi ceturksnī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu