Microsoft jaunais direktors atklāj plānus (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tehnoloģiju koncerna «Microsoft» nesen ieceltais izpilddirektors Satja Nadella sola pastiprināti pievērsties mobilajiem risinājumiem un mākoņrisinājumiem, teikts «Microsoft» mājaslapā publicētajā e-pasta vēstulē, ko Nadella pēc stāšanās amatā izsūtījis uzņēmuma darbiniekiem.

Nadella, kurš vienā no pasaules lielākajiem informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumiem aizstās iepriekšējo izpilddirektoru Stīvu Balmeru, ir izsūtījis ievada e-pastu, kur stāsta par sevi un to, ko vēlas sasniegt uzņēmumā. Jaunais izpilddirektors iepriekš vadījis «Microsoft» mākoņpakalpojumu un biznesa risinājumu atzaru un savā ziņojumā norāda, ka uzņēmuma nākotni saskata mobilajās tehnoloģijās un attālinātajā skaitļošanā jeb mākonī.

Jau ziņots, ka Nadella savu darbu «Microsoft» sāka pirms 22 gadiem. Vairāki tehnoloģiju eksperti norāda, ka viņš uzņēmumā varētu ieviest dažādas inovācijas, jo nekad nav darbojies nevienā no divīzijām, kas bijusi saistīta ar populārajiem «Windows» un «Office» produktiem. «Nadella nav sabojāts ar «Office» kultūru,» vēsta IT ziņu portāls «The Register».

Līdz ar personālās datortehnikas pārdošanas apjomu kritumu «Microsoft» vairs nevar koncentrēties tikai uz operētājsistēmu un biroja programmatūras izlaišanu. Iegādājoties somu elektronikas uzņēmuma «Nokia» mobilo ierīču atzaru, «Microsoft» ir pieteicis sevi kā konkurentu «Google» izstrādātajai «Android» platformai, kā arī «Apple», kurš arī darbojas gan ar mobilajām ierīcēm, gan datortehniku.

Nadella uzsver sava priekšgājēja Balmera pērn jūlijā klajā laisto «One Microsoft» kompānijas biznesa stratēģiju, kam vajadzētu veicināt sinerģiju starp «Microsoft» dažādajiem biznesa novirzieniem. Kā norāda tehnoloģiju eksperti IT portālā «The Verge», Redmondas tehnoloģiju gigantam vēl tāls ceļš ejams līdz tādam integrācijas līmenim, kāds sastopams «Apple» ekosistēmā. «Apple» atšķirībā no «Microsoft» nekad nav koncentrējies uz korporatīvo risinājumu izstrādi. Ļoti iespējams, ka tas «Microsoft» varētu ļaut gūt pārsvaru pār «Apple» populārajiem «iPhone» viedtālruņiem, kas nav aprīkoti ar uzņēmumiem nepieciešamajām centralizētās vadības programmām, vēsta «The Register». Tikai gadu pēc izlaišanas «Windows Phone 8» esot ieņēmis vērā ņemamu tirgus daļu, kas lielā mērā esot atņemta «Blackberry», kas pēdējā laikā saskāries ar nopietnām finanšu grūtībām.

Jau ziņots, ka 4.februrāri viens no pazīstamākajiem «Microsoft» dibinātājiem Bils Geitss paziņoja par aiziešanu no valdes priekšsēdētāja amata. Geitss gan uzņēmumu pilnībā netaisās pamest un turpinās tajā darboties kā tehnoloģiskais konsultants. Par jauno valdes priekšsēdētāju «Microsoft» iecelts līdzšinējais valdes loceklis Džons Tompsons.

Pēc ilgiem meklējumiem atrasts arī jaunais «Microsoft» izpilddirektors, kurš aizstās Balmeru. Par izpilddirektoru koncernā iecelts Nadella, kurš kompānijā dažādos vadošos amatos nostrādājis jau 22 gadus.

Geitss jau ilgāku laiku no uzņēmuma tiešās vadības pagājis nostāk un savu darbību vairāk veltījis dažāda veida labdarībai un dažādām sociāli noderīgām akcijām.

Nadellu vairāki tehnoloģiju eksperti uzteic kā lielisku vadītāju, kuram atšķirībā no Balmera piemīt arī ievērojamas zināšanas tehniskajos jautājumos, kas gūtas, ilgus gadus vadot «Microsoft» mākoņpakalpojumu un korporatīvo pakalpojumu divīziju.

Sākotnēji vairāki nozares eksperti izteica minējumus, ka par jauno izpilddirektoru «Microsoft» varētu pieņemt bijušo «Nokia Services&Devices» direktors Stīvenu Elopu.

«Microsoft» pārstāvniecība Latvijā ir dibināta 1999.gadā, bet māteskompānija, kas patlaban ir globāls programmu, pakalpojumu un interneta tehnoloģiju koncerns, dibināta ASV 1975.gadā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu