Spriedīs par pilsētu sarukšanu un attīstības problēmām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 23.februārī, plkst.17.30 Rīgas Tehniskajā universitātē notiks zinātniskais vakars par urbānismu 21.gadsimtā, pilsētu sarukšanu un attīstības problēmām, informēja Baltijas-Vācijas augstskolu birojā.

Studijas «ParaArtFormations» dibinātāja Miodraga Kuča vieslekcijas «Detalizēta plānošana. Taktiskā urbānisma uzplaukums» laikā tiks izpētīts postindustriālais, ik pa laikam apkaunotais Rietumu «Moabit» apgabals Berlīnē, tā centienos pārvarēt spiedienu, kas radies, cenšoties atjaunot panīkušās pilsētas daļu, atstumtību un pilsētas grimšanu nabadzībā. Tāpat tiks prezentēti daži eksperimenti no Rūras apgabala, tādā veidā parādot alternatīvo infrastruktūru potenciālu un iepazīstinot cilvēku aizrautību kā līdzekli pilsētu attīstībai.

Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes asociētais profesors Pēteris Šķiņķis prezentācijā izvērtēs migrāciju Latvijā, to ietekmējošos faktorus laika posmā no 1989.-2014. gadam, liekot uzsvaru uz pēdējo desmitgadi, kā arī pievērsīs uzmanību urbanizācijas radītajām strukturālajām izmaiņām.

Savukārt Rīgas Urbānā Institūta projektu vadītājs Kristaps Kaugurs prezentēs ideju par to, kā urbanizācijas radītās sekas pēdējos desmit gados ievērojami ietekmējušas Liepājas reģiona dzīvi, iepazīstinot ar publiskās telpas attīstības izstrādi, izmantošanas vēsturi un mūsdienas praksi.

Noslēgumā notiks diskusija ar referentiem, kuru vadīs Rīgas Urbānā Institūta vadītājs Jonass Būhels.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu