Biļete uz kādu spēli PČ Baltkrievijā ļaus uzturēties bez vīzas (8)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Biļete uz kādu vai vairākām pasaules hokeja čempionāta spēlēm ļauj tās īpašniekam ieceļot un uzturēties Baltkrievijā bez vīzas laika posmā no 25.aprīļa līdz 31.maijam, aģentūrai BNS pavēstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses centrs.

ĀM izplatījusi informāciju, kas būtu jāņem vērā, dodoties uz pasaules hokeja čempionātu Baltkrievijā, kas notiks no 9. līdz 25.maijam.

Pirms ceļojuma ĀM iesaka iepazīties ar noderīgo informāciju ceļotājiem, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā.

Detalizēta informācija par šā gada pasaules hokeja čempionāta norisi ir pieejama čempionāta oficiālajā mājaslapā un čempionāta oficiālā tūrisma operatora «Centrkurort» mājaslapā.

Pavadošām personām, kurām nav biļetes uz spēli, tostarp bērniem, ir jāsaņem Baltkrievijas ieceļošanas vīza Baltkrievijas vēstniecībā Rīgā vai Baltkrievijas ģenerālkonsulātā Daugavpilī, bet personām, kuras dodas uz Minsku tranzītā caur Krieviju, ir jānoformē Krievijas tranzītvīza. Šķērsojot Baltkrievijas robežu čempionāta laikā, ir jāuzrāda derīga pase, biļete(-s) uz čempionāta spēli(-ēm), derīga apdrošināšanas polise.

Lai samazinātu rindas un atvieglotu automašīnu plūsmu pāri robežai, līdzjutēji, kuri Baltkrievijā ieceļos ar savu automašīnu, robežu varēs šķērsot paātrināti, izmatojot atsevišķu joslu. Baltkrievijā darbojas Zaļās kartes sistēma.

ĀM atgādina, ka Baltkrievijā ir maksas ceļi, no kuru nodevas samaksas čempionāta līdzjutēji nav atbrīvoti.

Ceļojot uz ārvalstīm, jānodrošinās ar veselības un dzīvības apdrošināšanas polisi, kas sedz arī repatriācijas izdevumus personas smagas saslimšanas vai nāves gadījumā, kā arī noderīgi būtu informēt tuviniekus vai draugus par apdrošināšanas kompāniju, kurā braucējs ir apdrošināts.

Ja personai Baltkrievijā nozaudēta vai nozagta pase vai ID karte, jāsazinās ar Latvijas vēstniecību Baltkrievijā vai Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu ārkārtas situācijām pa tālruni +371 26337711, lai noformētu pagaidu ceļošanas dokumentu – atgriešanās apliecību.

Ja persona palikusi bez finanšu līdzekļiem, sazinoties ar tuviniekiem vai draugiem Latvijā, persona var saņemt naudu ar «Western Union» vai «MoneyGram» starpniecību.

Ārkārtas situācijās ĀM aicina zvanīt pa tālruni 112, sazināties ar Latvijas vēstniecību Minskā, Doroševiča ielā 6A, tālrunis +375 17 284 7475, +375 17 211 3035, ārkārtas situāciju tālrunis +375 29 637 3822; +375 17 284 9997, fakss +375 17 284 7334, e-pasts consulate.belarus@mfa.gov.lv, mājaslapa www.mfa.gov.lv/lv/belarus vai ar Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu pa informatīvo tālruni 8000 5905 (bezmaksas, zvaniem no Latvijas), +371 67 01 59 05 (zvaniem no ārvalstīm), ārkārtas situāciju tālruni +371 26 33 77 11, faksu +371 67 82 82 74, e-pastu palidziba@mfa.gov.lv.

«Lai pierādītu, ka Latvijas fani ir labākie pasaulē, lūdzam ievērot Baltkrievijas likumus un paražas,» uzsvērusi Ārlietu ministrija.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu