«Lauku ceļotājs»: krievu tūristu skaits Latvijas laukos sarucis par pusi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Krievu tūristu skaits, kuri ziemā dodas atpūsties uz Latvijas laukiem, šosezon sarucis uz pusi, salīdzinot ar pagājušo ziemu, pastāstīja biedrības «Lauku ceļotājs» prezidente Asnate Ziemele.

«Tas, ko mēs redzam, mums par 50% samazinājies [krievu tūristu skaits], jo pie mums jau brauc tie parastie «mirstīgie» krievi, kuri ir vidējais slānis un ir visstiprāk cietuši no rubļa devalvācijas,» skaidroja Ziemele.

Vienlaicīgi viņa norādīja, ka vietējo tūristu skaits saglabājies nemainīgs, piebilstot, ka tas būtu bijis pat lielāks, ja šoziem būtu vairāk sniega. «Pašmāju cilvēki jau brauc, saimnieki briesmīgi nesūdzās. Tā ziema ir, kāda ir. Ja būtu bijis sniega vairāk, tad būtu bijis vairāk klientu - pašmāju ekonomika mums jau nav slikta,» pauda Ziemele.

«Lauku ceļotājs» ir profesionāla lauku tūrisma asociācija, kas dibināta 1993.gadā. Pašlaik asociācija apvieno vairāk nekā 300 lauku tūrisma uzņēmējus un citas lauku tūrismā ieinteresētās personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu