Divus itāļus soda par autoratlīdzību piesavināšanos no slavenām dziesmām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Diviem itāļu mūzikas producentiem piespriests cietumsods par 296 000 ASV dolāru (260 000 eiro) piesavināšanos, uzdodoties par slavenu dziesmu autoriem, vēsta izklaides ziņu portāls WENN.

Izmantojot «caurumu» Itālijas autortiesību aģentūras ISAP noteikumos, producenti Atoss Poms un Džuzepe Fedi reģistrējās kā vairāku slavenu dziesmu līdzautori. Viņi uzdevās par «eksbītla» Pola Makartnija dziesmas «My Love», grupas «Queen» skaņdarba «Liar» un dziedātāja Toma Džonsa hita «Sex Bomb» producentiem.

Pomam un Fedi kopumā tika izmaksātas autoratlīdzības 296 000 dolāru apmērā par dziesmu spēlēšanu radio un televīzijā, pirms atbildīgās iestādes atklāja krāpšanos.

Pomam tika piespriests 18 mēnešu cietumsods, savukārt Fedi, kurš strādāja ISAP un izmantoja savas zināšanas krāpšanas shēmas īstenošanā, ieslodzījumā nāksies pavadīt 20 mēnešus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu