Aprīlī notiks Latvijas skolēnu peintbola čempionāts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Burbergs

Piekto gadu pēc kārtas, sākot ar 18. aprīli, tiek rīkots Latvijas skolēnu peintbola čempionāts no 5. līdz 12. klasei vecumā no vienpadsmit līdz divdesmit gadiem, TVNET stāsta viens no turnīra posmu pārstāvjiem Andris Burbergs.

Pāris gadu laikā čempionāts ir attīstījies un tiek rīkots trijos posmos: Saulkrastos, Liepājā un Madlienas novadā, lai skolēniem no visas Latvijas būtu iespēja tajā piedalīties.

Pārstāvis piebilst, ka skolēniem jāpiedalās vien vienā posmā, ne visos trijos. Posma labākās trīs komandas nonāk finālā. Tās, kuras posmā netiek starp labākajām trim, var piedalīties citos posmos, lai savu sniegumu uzlabotu un tomēr spētu cīnīties par pirmo vietu.

Latvijas skolēnu peintbola čempionāts 2014
Latvijas skolēnu peintbola čempionāts 2014 Foto: Andris Burbergs

Nav svarīga pieredze, bet apņēmība

«Turnīrā piedalās skolēni gan ar pieredzi, gan bez. Galvenais ir komandas gars, vienotība un mērķtiecība,» pauž čempionāta pārstāvis.

Komandā drīkst būt pieteikti vairāki dalībnieki, tomēr laukumā piedalās pieci komandas biedri.

Lai turnīrā piedalītos, jāiesūta anketa ar komandas nosaukumu, dalībnieku skaitu, vecumu, norādot skolu un pārstāvētās klases, un posmu, kurā komanda piedalīsies.

Latvijas skolēnu peintbola čempionāts 2014
Latvijas skolēnu peintbola čempionāts 2014 Foto: Andris Burbergs

Pērn izveidojās spraigas cīņas starp Rīgas un Pierīgas skolām.

«Diemžēl pagaidām čempionāts ir maksas pasākums. Komandai nāksies šķirties no 90 eiro gan par posmu, gan par finālu, ja tajā nokļūs. Bet šajā summā ir iekļauts viss: gan apģērbs un ierocis, gan bumbiņas visai komandai un apkalpojošais personāls,» skaidro posma pārstāvis Burbergs. Maksa - praktiski pašizmaksa, jo pagaidām čempionātu valsts nesponsorē.

Tomēr viņš skolēniem iesaka griezties pie savas skolas administrācijas ar lūgumu atmaksāt dalību turnīrā, kā ārpusklases sporta aktivitāti. Dalības maksa jāsamaksā pirms turnīra, dažu izņēmumu kārtā to var veikt uz vietas reģistrācijas brīdī.

Latvijas skolēnu peintbola čempionāts 2014
Latvijas skolēnu peintbola čempionāts 2014 Foto: Andris Burbergs

Latvijas skolēnu peintbola čempionātu atbalsta Latvijas peintbola federācija un Latvijas Skolēnu sporta federācija.

Sīkāka informāciju atrodama mājaslapā busas.lv vai jautājumus sūtiet uz epastu info@busas.lv, vai zvaniet 26785909.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu