Olimpisko spēļu snovborda treniņos traumu gūst vēl viens sportists

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Olimpiskajās spēlēs Sočos otrdien snovborda sloupstaila treniņos smagu traumu guva vēl viens sportists - Somijas slēpotāja Marika Enne.

Somiete piedzīvoja smagu kritienu pēdējā tramplīnā. Sportiste šķērsoja finiša līniju, taču pēc tam no trases viņu aiznesa ar nestuvēm. Somijas komandas treneris vēlāk paziņoja, ka Enne ir spēcīgi sasitusi galvu.

Pirmdien kritienu treniņbraucienā piedzīvoja arī par galveno favorītu snovborda sloupstailā uzskatītais norvēģis Torsteins Hormgo, kurš salauza atslēgas kaulu. Norvēģim savainojuma dēļ starts olimpiskajās spēlēs ies secen.

Hormgo vēlāk pastāstīja, ka traumas un kritieni sloupstailā ir dabiska sastāvdaļa, taču 26 gadus vecais sportists atzina, ka savainojumu guvis ļoti nelāgā brīdī.

Vairāki sportisti iepriekš teica, ka sloupstaila trase Sočos ir pārāk bīstama. Savukārt Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) snovborda sacensību direktora vietnieks Roberto Morezi informēja, ka pēc konsultācijām ar sportistiem trasē tika veiktas dažas izmaiņas, taču uzsvēra, ka Hormgo kritienā vainojama sportista veiktā trika sarežģītība, nevis trase.

Sloupstailā medaļas ziemas olimpiskajās spēlēs dalīs pirmo reizi. Sloupstails ir slēpošanas frīstaila un snovborda disciplīna, kurā trase veidota no dažādiem elementiem, uz kuriem sportistam jācenšas izpildīt pēc iespējas sarežģītāki triki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu