«Very Cool People» izsludina lielkoncertu ar viesu piedalīšanos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskajā džeza dienā 30. aprīlī plkst.19 Rīgā, TV24 studijā Blaumaņa ielā 32, notiks pašmāju labākās jazz funk grupas «Very Cool People» lielkoncerts, kurā piedalīsies arī Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Kristīne Prauliņa, Evilena Protektore, Dinara Rudan, Oskars Stolse-Semerovs un vēl vairāki pārsteiguma viesi. Jau 19. februārī notiks arī iesildīšanās koncerts.

Koncerts 30. aprīlī būs kā kopsavilkums sešu izglītojošu koncertu sērijai «Funkology», kas notiek Vecrīgas klubā «Pulkvedim neviens neraksta» reizi mēnesī, sākot ar 2014. gada septembri. Katrs koncerts veltīts kādai konkrētai jazz funk mūzikas leģendai, piemeklējot muzikāli atbilstošus pašmāju viesmāksliniekus.

«Funkology Vol. 1» notika 20. septembrī. Koncerts bija veltīts Ņūorleānas grupai «The Meters», un pasākumā piedalījās jaunā vokāliste Kristīne Prauliņa. «Funkology Vol. 2» norisinājās 23. oktobrī, un pasākums bija veltījums p-funk stila pamatlicēja Džordža Klintona (George Clinton) grupai «Parliament/Funkadelic». Piedalījās vēl viena jaunā vokāliste un vairāku starptautisku džeza konkursu dalībniece Evilena Protektore. «Funkology Vol. 3» notika 20. novembrī, un koncerts bija veltīts funk mūzikas karalim Džeimsam Braunam (James Brown), kura ādā iejutās atraktīvais grupas «PeR» vokālists Ralfs Eilands. Decembris tika izlaists Ziemassvētku ballīšu dēļ, tāpēc «Funkology Vol. 4» norisinājās 22. janvārī. Tas bija veltījums ne mazāk leģendārajam Stīvijam Vonderam (Stevie Wonder), un koncertā bija pat divi viesi – bijusī grupas «re:public» vokāliste Dināra Rudāne, tagad grupas «Rock5» līdere ar skatuves vārdu Dinara Rudan, un mutes harmoniku pavēlnieks, arī vokālists Oskars Stolse-Semerovs, kurš muzicējis vairākās Latvijas blūza grupās, «Latvian Blues Band» ieskaitot, un tagad ir grupas «Elastic» dalībnieks.

«Funkology Vol. 5» notiks 19. februārī, būs veltīts Kērtisam Meifīldam (Curtis Mayfield), un tajā piedalīsies šarmantā vokāliste Aija Vītoliņa, kura kādreiz bija zināma ar skatuves vārdu Amber. Savukārt «Funkology Vol. 6» norisināsies 26. martā. Šis koncerts būs veltīts Kalifornijas jazz funk/r&b meistariem «Tower of Power», un tajā kopā ar «Very Cool People» (VCP) uzstāsies Jānis Stībelis. Vēl 21. februārī grupa piedalīsies arī Jāņa albuma prezentācijas koncertā koncertzālē «Rīga».

Par izglītojoši izklaidējošo koncertsēriju allaž smaidīgais VCP līderis Elvijs Grafcovs saka, ka tas visam sastāvam ir kā īsts eksāmens, kuru nokārtot ir milzu prieks. Ja vēl no tā ko iemācās kāds mūzikas cienītājs un kļūst par jazz funk stila fanu, tad mērķis uzskatāms par sasniegtu pilnībā.

Grupa «Very Cool People» ir: Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (saksofons), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Valters Sprūdžs (basģitāra) un Andris Buiķis (bungas).

VCP laiduši klajā divus studijas albumus: «Very Cool People» (2009) un «Cruising in the Trolley» (2012).

30. aprīlī notiekošo lielkoncertu arīdzan plānots ierakstīt un izdot albuma formātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu