ASV notikusi «LEGO filmas» pasaules pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

1. februārī Losandželosas «Regency Village» kinoteātrī notikusi «LEGO Filmas» («The Lego Movie») pasaules pirmizrāde. Tā ir pilnmetrāžas animācijas filma, kuras darbība risinās LEGO konstruktoru pasaulē. LEGO kompānija tika izveidota 1934. gadā Dānijā, un kopš tā laika ir radīti vairāk nekā 560 miljardi LEGO klucīšu, bet ik sekundi pasaulē tiek pārdoti septiņi LEGO konstruktoru komplekti, padarot to par vienu no pazīstamākajiem un populārākajiem rotaļlietu zīmoliem.

Jauno filmu veidojuši lentes «Mākoņains, gaidāms kotlešu lietus» autori, un tā radīta 3D datoranimācijas tehnikā, taču filmas veidotāji centušies tai piešķirt klasiskās multiplikācijas vizuālo izskatu. Arī visa LEGO pasaule filmā «būvēta» no klasiskajiem klucīšiem, pat liesmu mēles, kas izšaujas no varoņu lidaparātiem, ir tās pašas plakanās caurspīdīga plastikāta detaļas, kādas pazīstamas ikvienam, kurš aizrāvies ar LEGO konstruktoriem. Filma producējusi studija «Warner Bros.» un «Village Roadshow Pictures» sadarbībā ar «Lego System A/S».

«LEGO filmas» pasaules pirmizrādes pasākumu apmeklēja virkne filmas zvaigžņu, proti, centrālo lomu ierunātāji – LEGO figūriņas runā tādu aktieru balsīs kā Kriss Prats, Elizabete Benksa, Vils Ferels, Laiems Nīsons, Morgans Frīmens, Vils Ārnets, Čenings Tatums u.c..

Vils Farels
Vils Farels Foto: REUTERS/ScanPix

Komiķis Vils Ferels, kurš filmā ierunājis galvenā ļaundara lomu, atklāja: «LEGO konstruktori ir viena no bērnības atmiņām. Lai arī tie ir tikai plastmasas klucīši, no tiem var radīt visu, ko iztēlojies! Man šķiet, ka ikviens mana vecuma cilvēks bērnībā ir aizrāvies ar LEGO. Es atceros, kā reiz uzbūvēju pilnībā funkcionējošu helikopteru, taču pēc 30 metru lidojuma tas sadalījās gabaliņos.» Lidojums ar LEGO helikopteru, protams, ir aktiera joks. Savukārt Kriss Prats, kurš ierunājis galvenā varoņa, LEGO figūriņas Emeta lomu, stāstīja par darbu filmēšanas laukumā: «Mana sieva, kura ir piedalījusies animācijas filmu ieskaņošanā, sniedza pāris lietderīgu padomu, kurus es ievēroju. Piemēram, skaņu studijā būt trakulīgam un ļaut ķermenim vaļu, radīt pārspīlētas sejas izteiksmes. Īsumā – es darīju visu to, ko nebūtu atļāvies kameras priekšā. Un tas noteikti palīdzēja!»

«LEGO filma» uz Latvijas ekrāniem iznāk 7.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu