Strenga: Šīs bija neveiksmīgākās sacensības pašu mājās

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē aizvadītajā nedēļas nogalē notika 45. pasaules čempionāts (PČ) kamaniņu braukšanas sportā, ko panākumu ziņā var vērtēt par Latvijai neveiksmīgu, pirmdien sarunā ar aģentūru BNS sacīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga.

«Tik neveiksmīgas sacensības pašu mājās tiešām nebija bijušas,» sacīja Strenga, kurš uzteica vienīgi Riku Kristenu Rozīti par 10. vietu vīriešu konkurencē un izcīnīto PČ sudraba medaļu U-23 vecuma grupā.

«Pārējie startēja ar kļūdām, dažiem tās bija jaunības dēļ, bet kļūdījās arī pieredzējušie. Rupji kļūdījās Elīza [Tīruma], bet viņu varbūt trauma izsita no ritma,» piebilda Strenga.

Sestdien apbalvošanas ceremonijā divniekiem par godu Vācijas sportistiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam tika atskaņota vairs neesošās Vācijas Demokrātiskās republikas (VDR) himna. «Tas ir mazliet bēdīgi, tomēr vairums atzina, ka kopumā šis bija viens no labākajiem pasaules čempionātiem pēdējos gados. Droši varu likt roku uz sirds un teikt, ka tā tas tiešām arī bija,» sacīja Strenga.

«Siguldā nekad nebija bijuši tik daudz skatītāju. Biļetes netirgojām [ieeja bija brīva], bet aptuveni kādi pieci līdz septiņi tūkstoši bija atnākuši,» teica LKSF prezidents.

«Trase bija lieliska, atklāšanas ceremonija un citi pasākumi arī bija līmeni, par to ir gandarījums. Pietrūka medaļas, tad gandarījums būtu dubultā,» atzina Strenga.

Sestdien no Latvijas sportistiem augstāko vietu sasniedza brāļu Andra un Jura Šicu divnieks, kas ieņēma sesto vietu, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ierindojās desmitajā vietā. Dāmu sacensībās trīspadsmitā bija Elīza Tīruma, bet Ulla Zirne piedzīvoja kritienu otrajā braucienā.

U-23 vecuma grupā Kendija Aparjode sestdien ieņēma 11., Alise Evelīna Mitkus 16. vietu 22 dalībnieču konkurencē, bet Zirne palika bez rezultāta, jo otrajā braucienā krita. Pēc pirmā viņa U-23 grupā bija sestā. Divnieku sacensībās U-23 grupā 5. vietu ieguva Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels.

Svētdien vīriešu sacensībās Rozītis ieņēma desmito vietu un izcīnīja sudraba medaļu U-23 vecuma grupā, Kivlenieks ieguva 12. vietu, Artūrs Dārznieks ierindojās 15. pozīcijā un palika ceturtais U-23 grupā, bet Kristers Aparjods ieguva 8. vietu U-23 grupā. Savukārt komandu stafetē Latvijas sportisti ieguva septīto vietu.

Pasaules čempionāts Siguldā risinājās otro reizi, bet pirmā bija pirms 12 gadiem, kad sudraba medaļu vīriešu sacensībās izcīnīja sportista karjeru jau noslēgušais Mārtiņš Rubenis, kurš ir arī divkārtējs olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvējs, savukārt otro vietu Latvija ieguva arī komandu stafetē, kurā bez Rubeņa startēja arī Anna Orlova un Zigmārs Berkolds/Sandris Bērziņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu