«Vecmāmiņa 2013» no Bulgārijas atgriežas ar jaunu titulu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir sākusies atlase konkursam «Vecmāmiņa 2014», bet iepriekšējā konkursa «Vecmāmiņa 2013» uzvarētāja Lolita Aleksejenko nesnauž uz vietēja mēroga uzvaras lauriem, sieviete devās uz Bulgārijā notiekošo vecmāmiņu konkursu, lai sacenstos par jauniem tituliem un iegūtu jaunu pieredzi.

Lolitai Aleksejenko brauciens uz Bulgāriju saistās ar lielu atbildības sajūtu, jo viņa saprata, ka būs jāpārstāv Latvija un tas, kā viņa sevi parādīs, radīs priekšstatu par valsti kā tādu.

Vecmāmiņu, lidojot uz Bulgāriju, pavadīja Lilita Dūda, Marina Ahmadējeva un Elita Drāke, tas Lolitai bija pārsteigums, jo viņa nezināja, ka meitenes atbrauks viņu pavadīt.

«Konkursā bija trīs uzdevumi, jāprezentē vizītkarte savas valsts tautastērpā, otrajā priekšnesumā bija jārāda savs talants, bet trešais bija izgājiens vakarkleitā,» par konkursu stāsta Lolita.

Lolita priecājas, ka Latvijas konkursā izgāja ļoti labu sagatavošanās skolu tāda veida pasākumiem, tāpēc vecmāmiņa lieliski prata sevi pasniegt. Sieviete paldies saka Elitai Drākei, Rolandam Šteinbergam, Rihardam un Violai Mailīšiem, par defilē prasmi, skaistu stāju un pārliecību.

«Latvijas konkurss, pēc manām domām, bija nozīmīgāks, spilgtāks, ļoti labā līmenī, neskatoties uz to, ka pie mums tas notika tikai otro reizi, bet Bulgārijai ir pieredze ne tikai vietējā mēroga konkursam, bet arī starptautiskajam,» tā Lolita.

Konkursā Lolita sevī atklāja pašpārliecību, to, ka prot pārstāvēt savu valsti ne tikai sporta mērogā, bet spēj pielāgoties jebkuram tēlam.

«Piedaloties tādā pasākumā, vienmēr pastāv iespēja iepazīties, iegūt jaunus draugus un paziņas. Iepazinos ar ļoti interesantiem cilvēkiem no Moldovas, Ukrainas, Malaizijas un Bulgārijas, divas dāmas man palīdzēja talanta uzvedumā,» priecājas Lolita.

Vienā no konkursa dienām bija iespēja baudīt ekskursiju Sofijā, kur Lolita varēja apmeklēt vairākas vēsturiskas vietas.

«Ļoti interesants un vēsturisks ir fakts, ka zem pilsētas, būvējot metro, atrada senās pilsētas drupas no Bizantijas laika! Kopā ar Stellu Vilemu, kura bija uzaicināta kā goda viešņa un žūrijas locekle, izbaudījām arī bulgāru nacionālos ēdienus,» atklāj Lolita.

Lolita ir mājās no konkursa un jauno kroni ir novietojusi blakus Latvijā iegūtajam kronim. Sieviete ir ļoti laimīga un saka lielu paldies Ikšķiles novada domei, jo bez viņu atbalsta viņai nebūtu bijusi iespēja doties uz Bulgāriju.

«Konkursā ieguvu kroni un lenti, mani nodēvēja par Eiropas vecmāmiņu 2014», tas ir liels gods,» priecājas Lolita.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu