Zvaigznes piemin pāragri mūžībā aizgājušo Filipu Sīmoru Hofmanu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kino zvaigznes piemin «oskaroto» aktieri Filipu Sīmoru Hofmanu (Philip Deymour Hoffman), kurš svētdien bez dzīvības pazīmēm tika atrasts savā dzīvoklī Ņujorkā. «Mani ļoti, ļoti skumdina Fila aiziešana. Viņš bija brīnišķīgs aktieris. Šādos brīžos jāsaka - tā nevajadzēja notikt,» sacīja amerikāņu aktieris Roberts De Niro. «Viņš bija tik jauns un apdāvināts, viņam vēl tik daudz kas bija priekšā. Es un mana ģimene izsakām vislielāko līdzjūtību viņa tuviniekiem.»

Tikmēr Hofmana kolēģe «The Hunger Games» («Bada spēles») sērijā Dženifera Lorensa viņu nodēvēja par «lielisku aktieri». «Tu biji izcils Plutarhs. Ļoti skumji,» viņa tvītoja.

«Man ļoti paveicies, ka esmu pazinusi un strādājusi ar neparasto Filipu Sīmoru Hofmanu, un mani dziļi satriekusi viņa aiziešana,» sacīja Džuliana Mūra, kura kopā ar Hofmanu spēlējusi kinolentēs «Boogie Nights» («Bugi vugi naktis»), «Magnolia» («Magnolija») un «The Big Lebowski» («Lielais Lebovskis»).

«Man trūkst vārdu… Tas ir vienkārši briesmīgi,» teica aktieris Džordžs Klūnijs. Hofmans tēloja viņa režisētajā filmā «The Ides of March» («Marta īdas»).

Foto: REUTERS/ScanPix

Hofmanu pieminēja arī godalgotais aktieris Kevins Kostners. «Filips bija ļoti nozīmīgs aktieris. Viņam ir vieta starp pašiem labākajiem aktieriem. Ļoti žēl, ka tā noticis,» viņš sacīja aģentūrai AP. «Kas to lai zina, ko vēl viņš būtu paspējis izdarīt? Taču viņa atstātais mantojums runā pats par sevi.»

«Viņš bija manā sarakstā ar aktieriem, ar kuriem gribētu kopā spēlēt vai redzēt manis veidotajās filmās,» atklāja Gerijs Oldmens. «Viņam piemita neliela bīstamības aura, kā arī ievainojamība. Manuprāt, šo īpašību kombinācija aktierspēli padara baudāmu un ļoti īpašu.»

«Tā ir traģēdija - zaudēt tik ārkārtīgi talantīgu aktieri kā Filips Sīmors Hofmans. Tas ir neizmērojams zaudējums kino, teātriem un visiem, kas viņu pazina,» tvītoja aktieris Kevins Speisijs.

Oficiāla informācija par aktiera nāves iemeslu nav izpausta, bet ASV mediji vēsta, ka Hofmans miris no narkotiku pārdozēšanas.

Augsti vērtētais aktieris nekad nav slēpis, ka jaunībā piekopis vētrainu dzīvesveidu, aizraujoties arī ar alkoholu un narkotikām. Taču viņš spēja pārvarēt atkarības un 23 gadus dzīvojis skaidrā prātā, līdz pagājušā gada sākumā atklāja, ka no jauna nonācis narkotiku gūstā.

Pagājušā gada maijā Hofmans iestājās rehabilitācijas klīnikā, lai ārstētu atkarību no recepšu medikamentiem un heroīna.

Par savām lomām Hofmans saņēmis neskaitāmas kino balvu nominācijas un apbalvojumus, bet 2005.gadā viņš saņēma «Oskara» balvu kā labākais aktieris par rakstnieka Trūmena Kapotes atveidojumu filmā «Capote» («Kapote»).

Savas karjeras laikā Hofmans daudz filmējies neatkarīgajās kinofilmās, kā arī virknē Holivudas grāvēju. Viņa pēdējā loma bija «Hunger Games» («Bada spēles») franšīzes jaunākajā ekranizācijā.

Hofmans piedalījies arī virknē Brodvejas izrāžu, saņemot divas ASV prestižās teātra mākslas «Tony» balvas.

Aktierim ir trīs bērni - desmit gadus vecs dēls un septiņus un piecus gadus vecas meitas - ilggadējās attiecībās ar kostīmu mākslinieci Mimi O’Donelu. Pāris iepazinās 1999.gadā lugas «In Arabia We'd All Be Kings» iestudējuma veidošanā, kurai Hofmans bija režisors.

«Mīļotā Fila zaudējums mūs satriecis,» teikts ģimenes publicētajā paziņojumā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu