Rīgā muzicēs norvēģu saksofonists Mariuss Nesets

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā saksofonmūzikas festivāla «Saxophonia» laikā, 18. februārī, Rīgas Kongresu namā uzstāsies Latvijas Radio bigbends un viens no pasaules labākajiem jaunās paaudzes saksofonistiem Mariuss Nesets (Marius Neset), informēja koncertaģentūrā «Latvijas koncerti».

Programmā izskanēs džezs ar dažādu mūzikas stilu ietekmi - no pasaules mūzikas līdz rokam.

Nesets ir norvēģu saksofonists un komponists. Viņš ir uzaudzis, klausoties dažādu žanru mūziku, sākot no roka un klasiskas līdz mūsdienu un laikmetīgajai mūzikai, kas arī ir iemesls viņa daiļrades plašajai daudzveidībai un nepārtrauktajai kustībai starp dažādiem mūzikas elementiem. 2004.gadā Bergenā notiekošajā «Nattjazz Festival» jaunais mūziķis 2004.gadā ieguva tā īpašo balvu kā labākais jaunais talants.

Mākslinieks ir izdevis trīs albumus - 2008.gadā klajā nācis «Suite for the Seven Mountains», 2012. gadā - «Edition Birds», bet 2014. gadā - «Lion». Jaunākais ieraksts tapis sadarbībā ar Trondheimas džeza orķestri, kas sadarbojies ar tādiem džeza grandiem kā Čiks Korea un Pets Metīni. Deivs Steipltons, strauji augošās neatkarīgās džeza ierakstu izdevniecības «Edition Records» vadītājs, paņēma Nesetu savā paspārnē 2011. gadā.

Mūziķis turpina pārsteigt publiku ar saviem kontrasta pilnajiem koncertiem, kas ietver gan uzliesmojošu virtuozitāti, gan maigu un ēterisku lirismu. Viņu bieži pielīdzina tādiem pazīstamiem saksofonistiem kā Maikls Brekers un Kriss Poters.

Koncerts sāksies plkst.19. Biļetes nopērkamas tīmekļa vietnē «www.bilesuparadize.lv».

Kā ziņots, no 12. februāra līdz 22. februārim Latvijā norisināsies devītais starptautiskais saksofonmūzikas festivāls «Saxophonia», kurā piedalīsies mūziķi no Francijas, Beļģijas, Turcijas, Norvēģijas un Latvijas. Festivāla laikā izskanēs seši vērienīgi koncerti, kā arī izskanēs vairāki pirmatskaņojumi - Maijas Einfeldes un Jēkaba Jančevska opusi un Jāņa Lūsēna jaundarbi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu