Okupācijas muzejs: Stūra māju varētu aizpildīt, ja nebūtu uzstādījuma pelnīt naudu ar tās īri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Stūra māju varētu aizpildīt, ja nebūtu uzstādījuma pelnīt naudu ar tās īri, pastāstīja Latvijas Okupācijas muzeja pārstāvji. Viņi rosina izšķirties par to, vai ir vēlēšanās ar šo ēku pelnīt naudu.

Kā pastāstīja muzeja vēsturnieks un viens no Stūra mājas ekspozīcijas veidotājiem Rihards Pētersons, pašlaik par vesela stāva izmantošanu interesējušies mākslinieki laikmetīgās mākslas izstāžu veidošanai. Arī represēto biedrība esot paudusi piekrišanu, ka varētu pārcelties uz Stūra māju. «Viņi piekristu nākt, bet tad vajadzētu vienoties par nosacījumiem,» norādīja Pētersons.

«

Mums pašiem no piešķirtās naudas pietiek īrei un elektrībai, bet vēl ir jāmaksā gidiem, ko darām no saviem līdzekļiem

. Ja nebūtu finansējuma, tad visu mēs nevarētu pavilkt,» atzina Okupācijas muzeja vadītājs Gunārs Nāgels. Viņš pauda gandarījumu, ka, lai gan visu prasīto naudu ekspozīcijas veidošanai iegūt neizdevās, Stūra māja ir pieejama sabiedrībai. Okupācijas muzejs izstādi Stūra mājā vēlējies ierīkot jau 2008. gadā, bet toreiz, sākoties globālajai finanšu krīzei, tas nav izdevies.

Kā ziņots, piektdien apmeklētājiem durvis atkal vēra Stūra māja. Pirmajā stāvā - bijušajā čekistu ēdamzālē - izvietota izstāde par čekas darbību Latvijā, kuru veidojuši Okupācijas muzeja vēsturnieki. To iespējams apskatīt bez maksas. Savukārt čekas iekšējā cietuma kameras, šautuvi, pagrabus, pastaigu laukumu un pagalmu var apskatīt gida pavadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu