Beļģis Nevils izvirzās vadībā pirms Zviedrijas rallija noslēdzošās dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas otrā posma Zviedrijā līderi pēc sestdienas ātrumposmiem kļuvis Tjerī Nevils no Beļģijas («Hyundai»).

Nevils ātrāko rezultātu uzrādīja dienas noslēdzošajā ātrumposmā un tagad tikai par 1,5 sekundēm apsteidz «Volkswagen» pilotu Andrēasu Mikelsenu no Norvēģijas.

Savukārt iepriekšējo divu gadu čempions francūžis Sebastjans Ožjē, kurš arī pārstāv «Volkswagen» komandu, līderim zaudē 9,6 sekundes.

«Šis bija viens no labākajiem ātrumposmiem manā karjerā,» pēc dienas noslēguma pauda Nevils. «Jutos lieliski un izbaudīju braucienu.»

Svētdien sportistiem atlicis aizvadīt vēl tikai trīs ātrumposmus.

Kā zināms, piektdien sākotnēji līderpozīcijā atradās Ožjē, tomēr dienas vidū pārstāja strādāt viņa logu tīrītāji, kas lika pirmo vietu atdot Mikelsenam.

Kamēr Ožjē cerības uz panākumu joprojām ir reālas, to nevar teikt par trīsreiz Zviedrijā triumfējušo vēl vienu «Volkswagen» braucēju Jari Mati Latvalu no Somijas, kurš piektdien avarēja 500 metrus pirms astotā ātrumposma finiša un zaudēja astoņas minūtes.

Kā ziņots, sezonas pirmajā etapā, kas janvārī risinājās Montekarlo, Ožjē uzvarēja, bet viņam sekoja Latvala un Mikelsens.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu