Sabīne Vidriķe pirms Eirovīzijas nofilmē videoklipu un parādās jaunā tēlā (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolands Boss

Eirovīzijas otrā pusfināla dalībniece Sabīne Vidriķe pirms Eirovīzijas uzfilmē savai dziesmai jaunu videoklipu, kā arī piedalās fotosesijā, parādoties pavisam jaunā, interesantā tēlā. Šādu Sabīni būs iespējams arī redzēt uz skatuves.

Tā kā dziedātāja Sabīne Vidriķe ir dziedātāja ar ierobežotiem līdzekļiem, vajadzēja atrast izdevīgu variantu videoklipa filmēšanai, un tāds variants gadījās pavisam nejauši. Caur paziņām un draugiem mūziķe iepazinās ar audiovizuālās programmas studentu Mārtiņu Loginu, kuram bija skolas izvirzīts uzdevums - nofilmēt kādai grupai videoklipu.

«Sākumā bijām plānojuši filmēt manai grupai «The Capybaras», taču pēc tam nolēmām, ka filmēsim manai Eirovīzijas dziesmai «Is it possible». Doma bija tāda - filmēsim neatkarīgi no tā, vai tiekam pusfinālā vai ne. Protams, salīdzinot ar augstas klases videoklipiem, klipam ir ļoti daudz trūkumu, taču gan man, gan operatoram tā bija pirmo kucēnu slīcināšana, līdz ar to rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Taču, ņemot vērā, ka tas viss bija bezmaksas pasākums, esmu apmierināta ar rezultātu,» stāsta Sabīne.

Videoklips tika filmēts kopumā trīs dienas – katra diena citā vietā. Visaukstākais process bija dziesmas pirmo pantu filmēšana ārā, kas bija liels pārbaudījums Sabīnes degunam. Visilgākais process bija tieši dejas filmēšana, taču dziedātājai tik ļoti patīk dejot, ka tas viņu nemaz nenogurdināja.

«Priekšnesuma horeogrāfiju veidoja Aleksandrs Snickers, man ļoti patīk kā viņš strādā un veido dejas. Klipam nav nekādas konkrētas dramaturģijas, jo mēs to filmējām vairāk kā, deju mūzikas video. Pēc šīs pirmās pieredzes nāk jaunas idejas jaunām dziesmām un jauniem videoklipiem,» tā Sabīne.

Kas attiecas uz fotosesiju, redzamais tēls vēl nav pats galavariants, jo, kā jau notiek ar māksliniekiem, viss papildinās nepārtraukti, turklāt stila «odziņu» Sabīne atstāja tiešraidei.

«Pateicoties burvīgajai un čaklajai Mārai Dzirkalei (Glam Deco), ir taps pretrunīgs tēls, kurā ziedi apzīmē sievišķību un cerību, turpretim austrumnieciskās un nedaudz dumpinieciskās rotas piešķir tēlam asumiņu. Ideja radās Mārai, un kopā ar Birutas Mageles stilistu skolas audzēknēm, kas parūpējās par grimu un matu sakārtojumu, izveidojām tēlu, kas atbilst gan manai, gan jebkura cilvēka personībai, jo katram no mums ir gan pa eņģelītim, gan pa velniņam uz pleca,» stilu raksturo Sabīne.

Šo ideju Sabīne ar savu komandu vēlas izcelt ar tērpu palīdzību, kā arī tas atbilst dziesmas tematikai, kura stāsta, ka viss ir iespējams - arī savienojot labo ar ļauno un pieņemot abas rakstura puses, mēs pieņemam sevi.

«Pati dziesma jau ir divu šo tēlu kombinējums, un to skatītāji varēs lieliski saprast, noskatoties mūsu priekšnesumu šovakar,» iesaka Sabīne.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu