Opera vēlas dot vairāk iespēju vietējiem māksliniekiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Nacionālā opera (LNO) turpmāk centīsies piesaistīt jaunus vietējos māksliniekus, žurnālistiem pastāstīja LNO valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš. Viņš paskaidroja, ka opera sekos tendencei izrādēm pieaicināt tādus māksliniekus, kuri vai nu nav strādājuši operā, vai to darījuši ļoti maz.

Kā piemēru Liepiņš sniedza režisores Ināras Sluckas iesaistīšanos operas izrādes «Manona Lesko» veidošanā. «Priecājos, ka attīstās pašu režisoru darbība. Redzams, ka ar pašu spēkiem var izdarīt ne mazāk labi, kā īrējot ārzemju mākslinieku darba rokas,» stāstīja Liepiņš, piemetinot, ka pieredze, ko var gūt no citu valstu māksliniekiem gan ir ļoti noderīga.

Slucka iepriekš operā iestudējusi divas latviešu oriģinālmūzikas operas - «Vilkaču mantiniece» un «Dauka». Opera «Manona Lesko» pirmizrādi piedzīvos 20. februārī.

Jau ziņots, ka LNO šīs sezonas vadlīnija ir Džakomo Pučīni operas. LNO vadība šajā sezonā bija apņēmusies turpināt sadarbību ar latviešu režisoriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu