Prezentēta jauna latviešu īsfilma par narkotisko vielu atkarību

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ pirmo reizi skatītājiem tiek prezentēta jauna Latvijā veidota īsfilma «Liecinieks», kura vēsta par kādas bezvēsts pazudušas meitenes meklēšanu, kas jaunam vīrietim maina visu atlikušo dzīvi.

Filmas prezentācijas pasākumā 6.februārī tās veidotāji režisors Vlads Kovaļovs un producente Lelde Kovaļova, kuri vada video studiju «Dream Light Studio» pastāstīja, ka filmas galvenais mērķis ir likt jauniešiem aizdomāties par bieži vien sabiedrībā valdošo vienaldzību un to, kādas sekas var atstāt narkotiku lietošana, kas arī tiek skatīts filmā.

Jaunajā filmā filmējušies ne tikai jaunie «Latvijas Kultūras akadēmijas» aktieri, bet arī zināmākie - Ilze Pukinska, kuru vairums skatītāju pazīst no seriāla «Ugunsgrēks» un kura filmā atveido galvenā varoņa māti, kā arī aktieris Rūdolfs Plēpis, kurš jaunajā īsfilmā tēlo ārstu.

Filmas prezentācijas pasākumā, kuru apmeklēja arī vairāki Latvijā pazīstami cilvēki, apmeklētāji izteica sajūsmu par redzēto un atzina, ka filmas veidotāji ir izveidojuši veiksmīgu filmu, kura var konkurēt arī ārpus Latvijas īsfilmu konkursos un festivālos. Kovaļoviem šī gan nav pirmā pieredze.

Viņu pirmā filma «Aborts», kura stāsta par kādas jaunas sievietes mokām, izvēloties, vai paturēt bērnu, kļuva par hitu «Youtube» kanālā, un to noskatījušies vairāk nekā pusotrs miljons skatītāju, kā arī tā saņēmusi balvu par labāko scenāriju prestižajā režisora A.Sokurova kinofestivālā Sanktpēterburgā.

«Sapratām, ka nav vērts apstāties, neraugoties uz to, ka Latvijā kino veidošanas iespējas ir ierobežotas, un radās ideja par jauno filmu. Pirms filmas iznākšanas daudzi man prasīja, vai filma būs pirmā latviešu šausmu filma, kā liecina tās treileris, bet es atbildēju, ka drīzāk tā būs par tām šausmām, kas var notikt ar jaunu cilvēku, lietojot narkotikas,» stāsta Lelde Kovaļova.

Filmā kāda jauniešu kompānija dodas izklaides braucienā pie ezera, kad pēkšņi viens no viņiem nofilmē jaunas meitenes izmisīgu saucienu pēc palīdzības. Pēc laika jaunietis video izdzēš un cenšas notikušo aizmirst, nenojaušot, kādas sekas var būt vienaldzībai.

Kā stāsta veidotāji, jau šonedēļ filma pirmo reizi publiski prezentēta «MTG» mediju platformā «TVPLAY», kur sadaļā «TVPLAY Special» ikviens interesents var novērtēt jauno filmu.

Dzīves stila portāls «Sejas» sniedz iespēju noskatīties jaunās filmas treileri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu