Klusajā okeānā atrod vīrieti, kura laiva dreifējusi 13 mēnešus (57)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ pie kādas nomaļas Klusā okeāna koraļļu salas laivā pamanīts manāmi izvārdzis vīrietis, kurš apgalvojis, ka 13 mēnešus dreifējis Klusajā okeānā.

Vīrietim bija gari mati un bārda, un viņš pamanīts ceturtdien netālu no Ebona salas. Vīrieša stiklplasta laivu pamanījuši divi vietējie iedzīvotāji.

Kā norāda norvēģu antropoloģijas students Ūla Fjeldsta, kurš Ebonā ieradies veikt pētījumus, novārgušā ceļotāja veselības stāvoklis nav labs, taču tas pamazām uzlabojas.

Fjelsta norāda, ka vīrietis bija tērpies vien noskrandušās apakšbiksēs. Viņš stāstījis, ka 2012.gada decembrī kopā ar kompanjonu devies ceļā no Meksikas uz Salvadoru, taču pēc vairākiem mēnešiem viņa ceļabiedrs gājis bojā.

Vīrietis runājot vien spāņu valodā un pateicis, ka viņu sauc Hosē Ivans.

Viņš stāstījis, ka izdzīvojis, ēdot bruņurupučus, putnus un zivis, kā arī laikā, kad nav lijis, dzēris bruņurupuču asinis.

Laivā, kura izskatījusies tā, it kā būtu ilgi bijusi ūdenī, arī vīrieša pamanīšanas brīdī bijis bruņurupucis.

Stāsti par izdzīvošanu Klusajā okeānā nav nekāds retums.

2006.gadā pasaules mediju uzmanības lokā nonāca trīs meksikāņi, kuri tika atrasti okeānā, dreifējot laivā. Viņi okeānā bija devušies pirms deviņiem mēnešiem, lai ķertu haizivis.

Savukārt 1992.gadā divi zvejnieki no Kiribati okeānā pavadīja 177 dienas, līdz viņiem izdevās sasniegt Samoa piekrasti.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu