Olands: Tuvākās stundas būs izšķirošās Minskas vienošanās nākotnei

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidents Fransuā Olands ceturtdien paziņoja, ka dažas nākamās stundas būs izšķirošās Minskas vienošanās nākotnei.

«Dažas nākamās stundas būs izšķirošās, jo notikumi var attīstīties pretējos virzienos,» ierodoties Eiropas Savienības (ES) samitā Briselē pēc Minskā notikušajām sarunām paziņoja Olands. «Mums būs jābūt modriem, jāsaglabā spiediens un jāturpina iet uz priekšu.»

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi sarunās Minskā ceturtdien vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pavēstīja, ka vienošanos parakstījusi tā dēvētā kontaktgrupa, kurā ietilpst Maskavas, Kijevas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas pārstāvji. Dokumentu parakstījuši arī kontaktgrupas sēdē pieaicinātie teroristu bandu vadoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu