Top10 šobrīd populārākie mūziķi pasaulē (52)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā ierakstu industrijas federācija (IFPI) publicējusi sarakstu ar šobrīd populārākajiem mūziķiem pasaulē. Nosakot populārāko izpildītāju, vērā ņemts gan pārdotais CD un vinila skaņuplašu skaits, gan arī digitālās lejupielādes un straumēšana.

 
Foto: Reuters/ScanPix

10. «Daft Punk»

Franču elektroniskās mūzikas duets «Daft Punk» 2013. gadā izvilka lielo lozi un ar albumu «Random Access Memories» iekaroja ne vien topus, bet nopelnīja arī pāris «Grammy» balvu. Lielā mērā tas viss pateicoties supergrāvējam «Get Lucky» ar Farelu Viljamsu (Pharrell Williams) un Nailu Rodžersu (Nile Rodgers).

 
Foto: Reuters/ScanPix

9. Maikls Bublē

Vairāku «Grammy» balvu ieguvējs, populārais Kanādas dziedātājs Maikls Bublē (Michael Bublé) ir stabila vērtība Ziemassvētku laikā.

 
Riana
Riana Foto: Reuters/ScanPix

8. Riana

Barbadosas dīvas septītais albums «Unapologetic» (2012) pagājušogad bija komerciāli ļoti veiksmīgs. Nospēlēti arī 40 koncerti, kas devuši labus ienākumus.

 
«Macklemore & Ryan Lewis»
«Macklemore & Ryan Lewis» Foto: Reuters/ScanPix

7. «Macklemore & Ryan Lewis»

Sietlas hiphopa duets Maklemors un Raiens Lūiss (Macklemore & Ryan Lewis) vēl joprojām dominē mūzikas topos ar lielhitiem «Thrift Shop» un «Can't Hold Us». Viena no populārākajām grupām jauniešu vidū - līdz ar to iespaidīgs skatījumu skaits «Youtube».

 
Foto: REUTERS/ScanPix

6. Pinka

Veiksmīgi bijuši Pinkas aktuālā albuma «The Truth About Love» (2012) singli «Just Give Me A Reason» and «Blow Me (One Last Kiss)». Arī katrs tūres koncerts Pinkai ienesis 2 miljonus.

 
Keitija Perija
Keitija Perija Foto: REUTERS/ScanPix

5. Keitija Perija

Keitija Perija savu popularitāti nopelnījusi ne tikai ar dziesmām un klipiem, bet arī ar reklāmām, privātiem koncertiem un darījumu ar uzkodu ražotāju «Popchips».

 
Bruno Marss
Bruno Marss Foto: REUTERS/ScanPix

4. Bruno Marss

Aizvadītajā gadā no mūzikas pirātisma visvairāk cietis popmūzikas dziedātājs Bruno Marss (Bruno Mars). Tas vien liecina, ka Bruno ir populārs.

 
Džastins Timberleiks
Džastins Timberleiks Foto: REUTERS/ScanPix

3. Džastins Timberleiks

Bijušais puišu grupas «N-Sync» dalībnieks Džastins Timberleiks (Justin Timberlake) pagājušogad izdeva divus komerciāli veiksmīgus albumus. «The 20/20 Experience» vispār ir pirktākais ieraksts pagājušogad ASV.

 
Eminems
Eminems Foto: Reuters/Scanpix

2. Eminems

Detroitas reperis kļuvis par vienu no visu laiku veiksmīgākajiem hiphopa māksliniekiem. Veiksmīgs bija arī viņa pēdējais albums «The Marshall Mathers LP 2».

 
«One Direction»
«One Direction» Foto: REUTERS/ScanPix

1. «One Direction»

2013. gada populārākie mūziķi visā pasaulē ir pieci jauni bīberi no Apvienotās Karalistes - grupa «One Direction». Grupas dalībnieks Nails Horans tos nodēvēja par «neticamiem jaunumiem» un pateicās faniem. «Tas ir lieliski, ka kāds tops apkopo visu, sākot ar «iTunes» un mūzikas ierakstu veikaliem, beidzot ar «YouTube» un «Spotify»,» viņš teica. «Paldies faniem, ka sagādājāt mums tik brīnišķīgu 2013. gadu.» Puišu grupas jaunākais albums «Midnight Memories» uzreiz pēc iznākšanas nokļuva «Billboard 200» topa pirmajā vietā. «One Direction» ir pirmā grupa ASV mūzikas topu vēsturē, kuras pirmie trīs albumi debitējuši albumu topa virsotnē. Dziesmas «Best Song Ever» videoklips vietnē «YouTube» skatīts gandrīz 200 miljonus reižu.

Komentāri (52)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu