«t.A.T.u.» un «Maļčik gej» Sočos? (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau 7. februārī sāksies Soču olimpiskās spēles, un to atklāšanas ceremonijā uzstāsies daudzas zvaigznes, to skaitā skandalozā meiteņu popgrupa «Taty» («t.A.T.u.»), liecina informācija grupas «Facebook» lapā. Vai dzirdēsim arī dziesmu «Maļčik gej» («Мальчик-гей»), kurā skarta seksuālo minoritāšu tēma, kas Soču kontekstā ir īpaši jūtīga, rādīs priekšnesums.

Grupas pirmsākumos toreiz četrpadsmit un piecpadsmit gadus vecās meitenes Ļena Katina un Jūlija Volkova plašu ievērību iemantoja ar lesbiešu-skolnieču tēlu, īpaši lielu popularitāti iegūstot Japānā. Taču viņu 2003. gadā izdotajā dokumentālajā filmā «t.A.T.u. anatomija» tika atklāts, ka šis tēls bijis tikai grupas imidža dēļ un ka viņas patiesībā nav lesbietes. Kāds pārsteigums!

2003. gadā «t.A.T.u» bija plānots uzstāties Rīgā, taču koncerts atcelts. Tā vietā grupas meitenes Rīgā viesojās kā Eirovīzijas dalībnieces un ierindojās 3. vietā. Grupas solokoncerts Rīgā notika 2006. gadā.

Veiksmīgs izrādījās meiteņu starts arī starptautiski - dziesma «All the Things She Said» iekaroja daudzu valstu topus.

Atgādinām, ka daudzi pasaules līderi un mūziķi kritizē Krievijas «homoseksuālisma propagandas» aizliegumu jeb «antigeju» likumu un boikotē Olimpiādi.

Homoseksualitāti Krievija dekriminalizēja 1993. gadā, bet vēl līdz pat 1999. gadam tā tika klasificēta kā garīga slimība.

Krievijas sabiedrībā joprojām valda homofobiski uzskati. Martā pētījumu centra «Levada» aptaujā atklājās, ka 34% Krievijas iedzīvotāju homoseksualitāti uzskata par slimību, ko vajadzētu ārstēt.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu