Jau šogad piecas ģimenes no Latvijas saņems finansējumu neauglības ārstēšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«Četru mēnešu laikā biedrības «Labu darot» labdarības kampaņas ietvaros, kurā ir iesaistījies arī nacionālais mazumtirgotājs ELVI, ir savākti nepieciešamie līdzekļi, lai piecas ģimenes no visas Latvijas – pa vienai no Rīgas, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Kurzemes – varētu piepildīt savu sapni par sen gaidīto bērniņu,» par aktuālo kampaņas gaitu informē Laila Vārtukapteine, SIA «Pārtikas Tirdzniecības apvienība», kas ir ELVI franšīzes turētāja, komercdirektore.

Ņemot vērā sabiedrības un sadarbības partneru atsaucību un sasniegtos rezultātus, labdarības kampaņa par ziedojumu līdzekļu vākšanu neauglības ārstēšanai tiks pagarināta vismaz līdz šā gada beigām, sniedzot papildu iespēju tām Latvijas ģimenēm, kas vairāku iemeslu dēļ nevar ieņemt bērniņu tradicionālā veidā.

«Grūtības ieņemt bērniņu rodas arvien vairāk pāriem – šī tendence novērojama arī Latvijā. Turklāt problēma var rasties arī tajās ģimenes, kurās jau ir viena vai vairākas atvases,» skaidro ginekologs Dr. Voldemārs Lejiņš, reproduktīvās veselības privātklīnikas EGV Klīnika dibinātājs un neauglības ārstēšanas aizsācējs Latvijā. «Vairāk nekā 1000 Latvijas ģimeņu ir iestājušās gaidīšanas rindā uz valsts apmaksātu neauglības ārstēšanu. Kaut arī šogad ir piešķirts papildfinansējums, valsts līdzekļi, lai veiktu mākslīgo apaugļošanu ģimenēm, kurām tas nepieciešams, ir nepietiekami, tādēļ daudzu vecāku sapnis par bērniņu var tikt ilgstoši atlikts vai pat nepiepildīties vispār.» Dr.V.Lejiņš arī atzīst – nereti praksē ir gadījumi, kad ģimenes pat vairakkārt ņem kredītu, lai spētu apmaksāt mākslīgās apaugļošanas procedūras, jo, ņemot vērā ārstēšanas specifiku, viens neauglības ārstēšanas kurss izmaksā vairākus tūkstošus latu.

«Aicinu ikvienu, kam rūp Latvijas nākotne, informatīvi vai finansiāli iesaistīties šajā kampaņā. Savu artavu kampaņas īstenošanā var sniegt, ziedojot veikalos ELVI, EGV Klīnikā, mājsaimniecības lielveikalos «DOMO», ātrās ēdināšanas restorānos «Hesburger», veikalā-noliktavā «AlkOutlet» vai arī zvanot 90006282,» atgādina L.Vārtukapteine. Papildu informāciju par kampaņu var meklēt biedrības «Labu darot» mājaslapā:www.labudarot.lv.

Savukārt ģimenes, kuras vēlas pieteikties kampaņas atbalstam, lūgums aizpildīt pieteikuma formu EGV Klīnikas mājaslapā -http://www.egv.lv/lv/pieteikums-neauglibas-arstesanas-kampanai. «Šāgada noslēgumā mēs apkoposim iesūtītos pieteikumus un vērtēsim iespēju palīdzēt ģimenēm, kuras atbilst izvirzītajiem kritērijiem. Ja pieteikumu skaits būs lielāks par savākto ziedojumu summu, laimīgos pārus izvēlēsimies pēc nejaušības principa no visiem iesūtītajiem pieteikumiem,» informē Dr. V.Lejiņš.

2013.gada maijā nacionālais mazumtirgotājs ELVI un EGV Klīnika ir atsaukušies biedrības «Labu darot» aicinājumam piedalīties labdarības kampaņā, kuras mērķis ir palīdzēt tikt pie bērniņa tām Latvijas ģimenēm, kuras dažādu iemeslu dēļ nevar kļūt par bioloģiskajiem vecākiem. Kampaņas ideja uzrunāja arī citus sadarbības un informatīvos atbalstītājus, tai skaitā mājsaimniecības lielveikalu «DOMO», ātrās ēdināšanas restorānu ķēdi «Hesburger» un veikalu-noliktavu «AlkOutlet» u.c.

Latvijas nacionālā mazumtirgotāja ELVI prioritāte ir vietējais cilvēks, viņa ikdienas vajadzības, dzīves kvalitāte, vieta, kurā viņš dzīvo. Mūsu uzdevums ir nodrošināt pircējus ar svaigu piedāvājumu un būt par draudzīgu, viņiem saprotamā valodā runājošu dzīves sastāvdaļu. SIA «Pārtikas tirdzniecības apvienība» ir zīmola ELVI turētāja un franšīzes devēja, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu