Piešķir finansiālu atbalstu 15 000 latu apmērā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šodien, 11.decembrī plkst. 12.00 redakcijas «Mammām un tētiem» mājīgajās telpās tika noteiktas desmit Latvijas ģimenes, kas labdarības kampaņas ietvaros saņem finansiālu atbalstu medicīniskās apaugļošanas procedūru veikšanai, lai beidzot īstenotu savu sapni par sen gaidīto mazuli. Kopējā finansiālā atbalsta summa ir 15 000 latu.

«Mums ir liels gandarījums par kampaņas rezultātiem, jo vēl šā gada maijā, kad veikalos ELVI tika izvietotas pirmās ziedojumu kastītes, mērķis bija darīt visu iespējamo, lai mēs varētu finansiāli atbalstīt vismaz piecas Latvijas ģimenes – pa vienai no Rīgas, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Kurzemes. Pateicoties visiem ziedotājiem un kampaņas atbalstītājiem, esam šo rezultātu dubultojuši – medicīniskās apaugļošanas procedūras tiks apmaksātas pat desmit ģimenēm!» informē Laila Vārtukapteine, SIA «ELVI Latvija», kas ir kampaņas galvenā atbalstītāja, komercdirektore. «Ņemot vērā kampaņas pozitīvos rezultātus, labdarības kampaņa turpināsies arī 2014.gadā.»

«Mūsdienās arvien vairāk pāriem rodas grūtības ieņemt bērniņu. Piemēram, Lielbritānijā neauglības diagnoze tiek konstatēta katrā piektajā, sestajā ģimenē, bet Igaunijā ar medicīniskās apaugļošanas palīdzību ik gadu dzimst 3 līdz 4% no visiem jaundzimušajiem. Par Latviju tik precīzu datu nav – esam tikai ceļā uz neauglības problēmas apzināšanu mūsu valstī. Tomēr viens ir skaidrs – arī Latvijā šī problēma ir aktuāla – par to liecina gan pacientu skaita pieaugums mūsu klīnikā, gan gaidīšanas rinda uz valsts apmaksātajām medicīniskās apaugļošanas procedūrām,» skaidro Dr. Voldemārs Lejiņš, reproduktīvās veselības privātklīnikas EGV Klīnika dibinātājs un neauglības ārstēšanas aizsācējs Latvijā.

Kā preses konferencē atzina Latvijas Ģimenes psihoterapeitu biedrības pārstāves Andželika Kāle un Aina Poiša, arī ģimenes psihoterapijas praksē palielinājies pacientu skaits, kam ir nepieciešama palīdzība tieši jautājumos par ģimenes emocionālo stāvokli un veselību, kas saistīta ar grūtībām ieņemt bērniņu.

Kampaņas ietvaros tika uzrunātas ģimenes no visas Latvijas, kas vēlas pieteikties organizētajam finansiālajam atbalstam. «Kopumā esam saņēmuši 98 pieteikumus, kas tika rūpīgi izvērtēti pēc izvirzītajiem kritērijiem. Pēc nejaušības principa šodien, preses konferencē tika noteiktas tās ģimenes, kas saņems pilnīgi apmaksātu medicīniskās apaugļošanas kursu EGV Klīnikā,» informē Dr. V.Lejiņš.

Labdarības kampaņa, ko organizē biedrība «Labu darot», tika uzsākta šā gada maijā ar mērķi izglītot Latvijas sabiedrību par neauglību un tās ārstēšanās iespējām, vismaz piecām Latvijas ģimenēm – pa vienai no Rīgas, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Kurzemes – sniedzot finansiālu atbalstu medicīniskās apaugļošanas procedūrām.

Padarīt Latviju bagātāku aicina biedrība «Labu darot» ar nacionālo mazumtirgotāju ELVI, EGV Klīniku, mājsaimniecības lielveikalu «DOMO», ātrās ēdināšanas restorānu ķēdi «Hesburger», veikalu-noliktavu «AlkOutlet» un dzelzceļa starptautisko pasažieru pārvadātāju «L-Ekspresis». Papildu informāciju par kampaņu var meklēt «Labu darot» mājaslapā:www.labudarot.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu