Rumānija atceļ aizliegumu Trīra filmai «Nymphomaniac Volume 2» (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rumānija piektdien atcēlusi aizliegumu izrādīt uz kino ekrāniem skandalozā dāņu režisora Larsa fon Trīra filmu «Nymphomaniac Volume 2». Filmas pirmizrāde notiks 7.februārī, kā plānots, bet nepilngadīgām personām ieeja seansos būs aizliegta.

(papildināts viss teksts)

Rumānijas Kino padome arī atlaidusi filmu vērtēšanas komisijas vadītāju, kurš noteica aizliegumu.

«Kamēr es vadīšu Kino padomi, filmām nekāda cenzūra netiks piemērota,» ziņu aģentūrai «Mediafax» norādīja padomes direktors Mihails Kogelničanu.

Jau vēstīts, ka Rumānija bija aizliegusi izrādīt filmas «Nymphomaniac» otro daļu.

Filmas izplatītāja kompānija «Independenta Film» apstrīdēja aizliegumu, norādot, ka Rumānija ir pirmā Eiropas valsts, kas aizliegusi «Nymphomaniac Volume 2».

«Independenta Film» to raksturoja kā «unikālu cenzūras gadījumu».

Aizliegums izpelnījās arī plašu kritiku Rumānijas sabiedrībā. Pret to iestājās gan mākslinieki, gan kultūras ministrs.

Filmā «Nymphomaniac» galveno lomu spēlē aktrise Šarlote Geinsbūra, un tajā piedalās arī Šaija Labafs, Kristians Sleiters, Džeimijs Bells, Uma Tūrmane un Vilems Defo.

Kinolente vēl pirms iznākšanas iemantoja skandalozu slavu daudzo kailskatu un seksa ainu dēļ. Tā stāsta par kādas no seksa atkarīgas sievietes dzīvi, sākot no jaunības un beidzot ar pusmūžu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu