Ņujorkas tiesa noraida latviešu modeles Gintas Lapiņas prasību pēc kompensācijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram.com/ginta_lapina

Ņujorkas tiesa noraidījusi latviešu supermodeles Gintas Lapiņas prasību piedzīt kompensāciju no viņu iepriekš pārstāvējušās modeļu aģentūras, vēsta laikraksts «New York Post».

Manhetenas federālās tiesas tiesnesis Roberts Svīts noraidīja Lapiņas prasību pēc kompensācijas, norādot, ka šā jautājuma izskatīšana ir šķīrējtiesas kompetencē.

Latviešu modele pagājušā gada augustā vērsās tiesā pret savu modeļu aģentūru «Men Women N.Y. Model Management», norādot, ka viņa apmānīta, iesaistot kosmētikas zīmola «Schwarzkopf» reklāmā un samaksājot pārāk maz naudas.

Aģentūra pārliecinājusi modeli piedalīties fotosesijā Parīzē, apgalvojot, ka tā tiks izmantota dizainera Karla Lāgerfelda reklamēšanai.

Lapiņa norāda, ka viņai par fotosesiju samaksāti 19 700 ASV dolāri (15 200 eiro), neinformējot, ka fotogrāfijas tiks izmantotas «Schwarzkopf» šampūna reklāmas kampaņā. Par fotografēšanos reklāmā Lapiņas līmeņa modelei parasti tiek maksāta naudas summa, kas rakstāma ar sešiem cipariem.

Latviešu modele, kas strādā ar pasaules augstākā līmeņa dizaineriem, ir arī neapmierināta par viņas sejas izmantošanu «Schwarzkopf» šampūna reklāmā, jo tas ir pārāk zema līmeņa zīmols, kas kaitē viņas reputācijai.

Ņujorkas tiesā iesniegtajā prasībā Lapiņa no modeļu aģentūras «Men Women N.Y. Model Management» pieprasīja kompensāciju viena miljona ASV dolāru apmērā, kā arī vēlējās, lai tiesa aizliedz «Schwarzkopf» izmantot viņas fotogrāfijas.

Incidenta iespaidā pagājušā gada septembrī Lapiņa nomainīja modeļu aģentūras, pievienojoties «DNA Model Management».

Savukārt «Men Women N.Y. Model Management» iesniedza prasību tiesā, apsūdzot Lapiņu par līguma nepamatotu laušanu.

Manhetenas Augstākā pērn tiesa noraidīja aģentūras prasību neļaut Lapiņai strādāt ar aģentūru DNA un turpināt darbu ar līdzšinējo aģentūru līdz līguma darbības beigām.

«Men Women N.Y. Model Management» pavēstīja, ka tā plāno vērsties šķīrējtiesā, lai piedzītu kompensāciju no Lapiņas par zaudējumiem, kas aģentūrai radušies no līguma laušanas.

Lapiņas advokāti nav komentējuši pēdējo tiesas spriedumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu