Ozoliņš: Karoga nešana Sočos būs nozīmīgs brīdis manā dzīvē (57)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlases aizsargam Sandim Ozoliņam valsts karoga nešana Soču ziemas olimpisko spēļu atklāšanā būs simbolisks un nozīmīgs brīdis viņa dzīvē, atzinis pats sportists.

Jau iepriekš sabiedrībā izskanēja informācija, ka galvenie favorīti uz karoga nešanu Sočos ir Ozoliņš un pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs. Taču Latvijas olimpiskās izlases saliedēšanas pasākumā trešdien noskaidrojās, ka svinīgais notikums uzticēts Ozoliņam.

«Šis būs liels gods, tāpēc esmu pagodināts nest valsts karogu Olimpiādes atklāšanas ceremonijā. Esmu tiešām priecīgs, jo ziemas olimpiskās spēles norisinās reizi četros gados. Tāpat prieks par visiem olimpiešiem, kuri kvalificējās Sočiem,» atzina Ozoliņš.

Tāpat izlases kapteinis izteicās, ka karoga nešana Olimpiādes atklāšanā būs nozīmīgs brīdis hokejista dzīvē.

«Šis būs ne tikai simbolisks brīdis manā karjerā, bet arī nozīmīgs brīdis manā dzīvē. Redzot daktera Jāņa Kvēpa emocijas, kad viņš izdzirdēja manu vārdu, sapratu, ka neapzinos šī notikuma patieso nozīmi,» teica 41gadu vecais aizsargs.

Pats hokejists gan atzina, ka par izvirzīšanu svinīgajam notikumam uzzinājis tikai trešdien. «Šis nebija mans lēmums, un iepriekš runātais bija baumu līmenī, kurās neesmu vēlējies piedalīties.»

Iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēles, kas risinājās Vankūverā pirms četriem gadiem, Latvijas karogu nesa Martins Dukurs.

«Ja sanāks, labprāt konsultēšos ar iepriekšējo karognesēju Martinu Dukuru,» skaidroja Ozoliņš.

Latvijas hokeja izlase treniņus Soču Olimpiādei uzsāks sestdien, bet gatavību pirmajiem treniņiem apstiprināja arī Ozoliņš, kurš pēdējās nedēļās iedzīvojies savainojumos.

«Pagaidām ir plāns, ka sākšu treniņus jau sestdien, kad paredzēts pirmais izlases treniņš. Runājot par veselību, man bija jāuztaisa magnētiskā rezonanse mugurai, tāpēc, vadoties no rezultātiem, tika pieņemti lēmumi,» teica hokejists.

Šīs Ozoliņam būs trešās olimpiskās spēles - iepriekš viņš 2002.gadā aizvadīja vienu maču Soltleiksitijā, kā arī piedalījās 2006.gada Turīnas Olimpiādē.

Kā zināms, Ozoliņš no izlases aizgāja 2006.gadā, bet pērn paziņoja par atgriešanos, taču pēc olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra atturējās paust, vai piedalīsies arī Olimpiādē. Tiesa, Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans izteica ticību, ka 41 gadu vecais aizsargs Sočos spēlēs.

Latvijas izlases sastāvā Ozoliņš kopumā aizvadījis 35 spēles, guvis deviņus vārtus un veicis 26 rezultatīvas piespēles.

Šobrīd Ozoliņš pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas «Dinamo».

Iepriekš bija regulāri ierasts, ka Latvijas delegācijas karognesējs tiek izvēlēts jau olimpiskajā ciematā un paziņots neilgi pirms atklāšanas ceremonijas, bet šī tradīcija tika lauzta pirms Londonas olimpiskajām spēlēm, kad vēl Rīgā par karognesēju tika nosaukts pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Latvijas karogu Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā ir nesuši bobslejisti Jānis Ķipurs, Zintis Ekmanis un Sandis Prūsis, kā arī hokejisti Harijs Vītoliņš un Artūrs Irbe, bet iepriekšējā Olimpiādē pirms četriem gadiem Vankūverā šis gods tika uzticēts M.Dukuram.

Pašlaik savus karognesējus Olimpiādes atklāšanā jau nosaukušas vairāk nekā 40 valstis, bet lielākās zvaigznes šajā sarakstā ir Itālijai (kamaniņu braucējs Armīns Cīgelers), Francijai (ziemeļu divcīņas sportists Džeisons Lamī-Šapuī), Austrijai (kalnu slēpotājs Benjamins Raihs), Horvātijai (kalnu slēpotājs Ivica Kosteličs), Lihtenšteinai (kalnu slēpotāja Tīna Veirātere) un Slovākijai (hokejists Zdeno Hāra).

Soču olimpiskās spēles norisināsies no 7.februāra līdz 23.februārim.

Komentāri (57)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu