Krievijas vēstnieks: «Jaunais vilnis» Latvijā nekad neatgriezīsies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» Latvijā nekad neatgriezīsies, paziņojis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Vakar notikušajā preses konferencē Vešņakovs žurnālistiem sacīja, ka «Jaunais vilnis», kā arī citi festivāli no Jūrmalas aizgājuši dažādu iemeslu dēļ. «Jaunais vilnis» Latvijā nenotiks komponista Igora Krutoja lēmuma rezultātā. Vešņakovs sacīja, ka sarunā ar viņu Krutojs uzsvēris, ka «ar mums izrīkojās zemiski». Krutojs esot teicis, ka, neskatoties uz to, ka festivāla organizatoriem ticis solīts nelikt nekādus šķēršļus, kā arī nejaukt mākslu un politiku, neilgi pirms konkursa sākuma trīs «cienījami mākslinieki» tika iekļauti tā dēvētajā melnajā sarakstā. Vešņakovs pauda sarūgtinājumu, ka mākslinieki pat neesot varējuši atcelt visas laicīgi veiktās rezervācijas.

Vešņakovs pēc sarunas ar Krutoju secinājis, ka personu iekļaušana «melnajā sarakstā» notikusi «bez jebkādas nopietnas argumentācijas un tika balstīta uz izdomāta iemesla».

Vērtējot iespējas «Jaunajam vilnim» atgriezties Latvijā, Vešņakovs sacīja, ka festivāla organizatoriem ir jābūt pārliecinātiem, ka pērnā gada notikumi vairs neatkārtosies. Organizatori būtu gatavi rīkot konkursu Jūrmalā un turpināt sadarbību ar Jūrmalas domi un citiem sadarbības partneriem, kā rezultātā celtu pilsētas atpazīstamību, izmantojot «spēcīgus Krievijas medijus» visā pasaulē.

Tomēr, lai atgrieztos, Krievijas puse vēlētos saņemt garantijas, kā arī atvainošanos, tomēr, kā sacīja Vešņakovs, sarunās ar valdības pārstāvjiem izkristalizējies, ka šādu garantiju nebūs. Tāpēc festivāli aiziet uz tām vietām, kur tie ir gaidīti un kur to dalībniekiem nedraud «iekļūšana «melnajā sarakstā«».

Tomēr Vešņakovs neizslēdza, ka kāda festivāla vai projekta ieviešana Jūrmalā tomēr ir iespējama, taču arī tas, vai un kad tie varētu parādīties, «atkarīgs tikai un vienīgi no Latvijas puses pārstāvjiem, kas ar savu nepārdomāto, nepareizo rīcību uzvilka krustu uz festivāla norisi 2014.gadā Jūrmalā».

Kā ziņots, festivāls «Jaunais vilnis» no Jūrmalas pārcelts uz Sočiem. To laikrakstam «Kommersant» apstiprināja Krievijas Krasnodaras apgabala gubernators Aleksandrs Tkačovs. Jūrmalas pašvaldībā no konkursa «Jaunais vilnis» organizatoriem joprojām nav saņemts oficiāls rezervāciju atteikums, tomēr nav saņemts arī oficiāls apstiprinājums par konkursa norisi Jūrmalā, tādēļ Dzintaru koncertzāles pārstāvji sākuši pārrunas ar citu pasākumu rīkotājiem par tradicionālo konkursa norises datumu aizpildīšanu. Humora šovi «KVN» un «Jūrmala» («Jurmaļina») savukārt oficiāli atcēluši pasākumu datumu rezervācijas šī gada jūlijā Dzintaru koncertzālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu