Vai tu pareizi ģērb savu bērnu šajā salā? (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/vatobomb

«Laikā, kad ārā valda liels aukstums, vecāki jo īpašu uzmanību pievērš bērnu ģērbšanai - tā, lai mazulim būtu silti un komfortabli. Taču nereti, labu gribēdami, vecāki bērnu pārāk satuntulē, liedzot mazulim iespēju brīvi kustēties. Turklāt vairākas apģērba kārtas nebūt nav garants, ka bērns patiešām jutīsies labi un tam nesals,» komentē Vizma Meikšāne, Veselības centra 4 sertificēta bērnu pediatre.

Tā vietā, lai mazulim savilktu mugurā visu, kas pieejams skapī, labāk bērniņu ģērbt termoregulējošā apģērbā, kurš nodrošinās gan nepieciešamo siltumu, gan būs ērti novelkams, ieejot siltākās telpās. Tāpat, ja māmiņa ir nolēmusi ar mazuli ziemas laikā doties uz veikalu vai tirdzniecības centru, ļoti praktisks būs aitas vilnas guļammaiss. Tas nodrošinās siltumu, un zem tā nebūs nepieciešams vilkt biezas jakas un kombinezonus. Turklāt, ieejot telpās, to iespējams ātri un ērti atvērt - lai mazulis nesakarstu.

«Redzam, ka aizvien vairāk vecāku izvēlas tieši termoregulējošus apģērbus, kuri nodrošina gan siltumu, gan ērtības mazulim. Šobrīd lielāko atzinību no vecāku puses izpelnījušies tieši aitas vilnas zīdaiņu apģērbi, kuri izceļas ar savām termoregulējošām spējām. Šie apģērbi ne tikai nodrošinās siltumu, mazulim atrodoties laukā, bet arī strauji nesakarsēs, apmeklējot publiskas telpas,» komentē Ieva Anševica, bērnu apģērba veikala pārstāve.

Jāņem vērā, ka vairāku apģērbu kārtu uzvilkšana mazulim ir papildu pārbaudījums - ģērbšanās prasa no bērniņa īpašu koncentrēšanos un izturību. Tāpēc, aukstā laikā dodoties uz tirdzniecības centru vai kādu citu iestādi,

mazulis jāģērbj tā, lai būtu viegli atģērbt un viņš ģērbšanās procesu nemaz nesajustu.

«Latvijas mainīgajos laika apstākļos pareiza mazuļa ģērbšana ir īpašs pārbaudījums gan vecākiem, gan pašiem bērniem. Lai mazulim ziemas laikā nebūtu auksti un, ieejot siltās telpās, viņš strauji nesakarstu, labāk iegādāties vienu kvalitatīvu termoregulējošu apģērba gabalu, nevis vilkt mugurā jaku pēc jakas. Termo apģērbs nodrošinās komfortu aukstā laikā, savukārt ieejot siltumā, rūpēsies, lai mazulis strauji nesakarstu,» iesaka Vizma Meikšāne.

Kā tu gērb savu bērniņu šajā aukstumā?

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu