Latvijas kinoteātros uzvaru izrauj «12 gadi verdzībā» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nedaudz negaidīti pirmo vietu Latvijā spējusi ieņemt drāma «12 gadi verdzībā» («12 Years A Slave»), tādējādi pārtraucot ilgstošo muzikālās animācijas filmas «Ledus sirds» («Frozen») dominanci. Filmu nedēļas nogalē noskatījušies 2861 cilvēks, kas krietni pārsniedz ekspertu izteiktās prognozes. Labs pieteikums, lai kopsummā savāktu ap desmit tūkstošiem skatītāju, ziņo «kinokino.lv».

Filma «12 gadi verdzībā» tapusi pēc Solomona Nortona 1853.gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma autobiogrāfijas. Tas ir patiess stāsts par paverdzināta cilvēka cīņu par izdzīvošanu un brīvību. Filmas notikumi risinās Amerikas Savienotajās Valstīs laikā pirms pilsoņu kara. Ņujorkietis Solomons Nortaps, ko attēlo Čūitels Edžiofors, ir brīvs melnādains vīrietis, kurš ieguvis labu izglītību, viņam ir sieva un bērni. Kādudien vīrietis tiek nolaupīts un pārdots verdzībā. Nebrīvē viņš pārcieš gan nežēlīgus pāridarījumus no Maikla Fasbendera atveidotā vergtura Edvīna Epsa puses, gan arī saskaras ar negaidītu līdzcilvēku sirsnību. Solomonam nākas cīnīties ne tikai par izdzīvošanu, bet arī par savu cieņu un godu. Nebrīves 12. gadā Solomonam laimējas sastapt verdzības pretinieku Basu, kura lomā iejuties Breds Pits, un šī tikšanās uz visiem laikiem maina viņa dzīvi.

Filmas režisors ir Stīvs Makvīns, scenārija autors - Džons Ridlijs.

Uz otro vietu noslīdējis animācijas grands «Ledus sirds». Tiesa, līdz pirmajai vietai pietrūka pavisam nedaudz, jo filmu noskatījās 2814 apmeklētāji. Kopējais pārdoto biļešu skaits uz to jau pārsniedzis 80 tūkstošus.

Trešajā vietā atrodas Krievijas komēdija «Mīlestība un lielpilsēta 3». Savākti 2595 skatītāji, bet to kopskaits jau šonedēļ varētu pārsniegt 10 tūkstošus.

Ceturtajā vietā debitējis fantastikas grāvējs «Es, Frankenšteins» («I, Frankenstein») ar 2524 pārdotām biļetēm. Tātad filma no skatītāju puses uzņemta ar lielāku interesi nekā Ziemeļamerikā. Šo filmu veidojuši populārās filmu sērijas «Tumsas pasaule» («Underworld») autori.

Pirmo piecnieku noslēdz animācijas filma «Tarzāns». Šoreiz to noskatījušies 1936 cilvēki. Arī šim projektam vajadzētu spēt savākt vairāk par 10 tūkstošiem skatītāju.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu