Brazīlijā miljons cilvēku parakstījušies par patvērumu Snoudenam (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brazīlijā ir savākti vairāk nekā miljons parakstu zem petīcijas, kurā valdība tiek aicināta piešķirt patvērumu bijušajam ASV izlūkdienestu līgumdarbiniekam Edvardam Snoudenam, informēja starptautiskā cilvēktiesību organizācija «Avaaz» savā interneta vietnē.

Interneta kampaņa slavenā ziņu noplūdinātāja atbalstam sākās decembrī pēc tam, kad Snoudens bija lūdzis politisku patvērumu Brazīlijā.

Kampaņas iniciators ir brazīlietis Davids Miranda, kura partneris ir britu laikraksta «Guardian» žurnālists Glens Grīnvalds, kas šajā laikrakstā publicējis no Snoudena saņemtas ziņas.

«Avaaz» aktīvisti sākumā izvirzīja mērķi savākt vairāk nekā miljonu parakstu, bet tagad nolēmuši savākt vismaz 1,25 miljonus parakstu.

Organizācija uzskata, ka Snoudens «ir jāatzīst par atmaskotāju, kurš aizstāv sabiedrības intereses, nevis par bīstamu noziedznieku».

Snoudenam no 2013.gada augusta ir piešķirts pagaidu patvērums Krievijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu