Ozoliņš un Ražuks pozitīvi vērtē Demitera līdzšinējo darbību (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Ozoliņš un RP valdes loceklis Romualds Ražuks pozitīvi vērtē politiskā spēka valdes priekšsēdētāja Edmunda Demitera līdzšinējo darbību.

Demiters šodien pavēstīja, ka nekandidēs 12.Saeimas vēlēšanās. Neoficiāla informācija liecina, ka viņš tuvāko mēnešu laikā nolēmis atstāt RP valdes priekšsēdētāja un partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatu.

Ozoliņš norādīja, ka jautājumā par amatu atstāšanu vēlas uzzināt paša Demitera pozīciju. Politiķis uzskata, ka RP valdes priekšsēdētājs savas darbības laikā ir saliedējis partiju, cilvēki ir kļuvuši atklātāki, kā arī uzlabojies iekšējais mikroklimats. Vienmēr ir jautājums par to, kurš ko izdara labāk vai sliktāk, un secināms, ka Demiters pildīja savus pienākumus ar kompānijas vadītāja piegājienu.

Ražuks akcentēja, ka Demiters meklēja iespēju veidot saskaņu RP Saeimas frakcijā. Neesot bijis viegls uzdevums atrast kopīgu valodu ar Zaļo un zemnieku savienību, pret ko iepriekš bija novilktas sarkanās līnijas, bet ar ko tagad tomēr nākas sadarboties.

Politiskā spēka reitings bija krities un apziņa, ka partija neīstenos uz to liktās cerības, bija jau pirms Demitera ievēlēšanas RP valdes priekšsēdētāja amatā, skaidroja RP valdes loceklis. Ražuks aicinās Demiteru turpināt pildīt partijas vadītāja pienākumus, kamēr būs gūta skaidrība, kādā veidā Reformu partija piedalīsies 12.Saeimas vēlēšanās.

RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Zanda Kalniņa-Lukaševica norādīja, ka Demiters «ir ļoti stiprs un visus iesaistošs vadītājs». Viņa atturējās sniegt plašākus komentārus, jo atrodas ārpus Latvijas un nav lasījusi izskanējušo informāciju. Partijas valdes priekšsēdētāja vietniece Sandra Sondore-Kukule (RP) nesniedza komentārus, jo atrodas atvaļinājumā.

Kā ziņots, par lēmumu nekandidēt 12.Saeimas vēlēšanās politiķis ir informējis RP pārstāvjus.

Demiters skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā politikas viņam bijis «pārpārēm».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu