GM aizdedzes sistēmas problēmu lietā izmaksās kompensācijas par 51 nāves gadījumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV autobūves giganta «General Motors» (GM) izveidotais fonds, lai kompensētu par nāves gadījumiem un gūtajiem ievainojumiem aizdedzes sistēmas problēmu dēļ, apstiprinājis kompensāciju izmaksu par 51 nāves gadījumu.

Tāpat apstiprinātas prasības izmaksāt kompensācijas saistībā ar 70 gadījumiem, kuros cilvēki guvuši ievainojumus, pirmdien paziņoja GM kompensācijas fonda administrators Kenets Feinbergs.

GM šo fondu izveidoja augustā, atvēlot 400-600 miljonus dolāru (353-530 miljonus eiro), lai izmaksātu kompensācijas saistībā ar cilvēku nāves gadījumiem un gūtajiem ievainojumiem, kad automašīnu aizdedzes sistēmas defekta dēļ tikusi izraisīta gaisa spilvenu un citu sistēmu nedarbošanās.

Autoražotājs pavēstīja, ka kopumā tas saņēmis 4180 prasības, tostarp saistībā ar 455 nāves gadījumiem. Taču Feinbergs paskaidroja, ka aptuveni trīs ceturtdaļas šo prasību bijušas nepiemērotas vai nepilnīgas, galvenokārt saistībā ar nepietiekamu dokumentu nodrošināšanu.

Prasību iesniegšanas termiņš noslēdzās sestdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu