Kanje atkal izceļas! Viņš nopēlis «Grammy» piešķiršanu Bekam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu reperis Kanje Vests uzskata, ka «Grammy» balvu par aizvadītā gada labāko albumu svētdienas ceremonijā vajadzēja pasniegt nevis rokmūziķim Bekam, bet gan dziedātājai Bejonsē (Beyoncé). Kad Beks devās saņemt balvu, Vests uzkāpa uz skatuves un, ātri apgriezies, aizgāja prom, atstājot samulsušo Beku pie mikrofona.

37 gadus vecais Vests 2009. gada MTV Mūzikas video balvu ceremonijā izraisīja līdzīgu skandālu, kad dziedātāja Teilora Svifta uzvarēja labākā mūzikas video kategorijā, kurā bija nominēta arī Bejonsē. Vests uzgāja uz skatuves un, pārtraucot Sviftas pateicības runu, paziņoja, ka balva esot pienākusies Bejonsē. Viņš izpelnījās neapmierinātu ūjināšanu un svilpienus no skatītājiem.

Kā jau ziņots, Beks saņēma prestižo apbalvojumu par albumu «Morning Phase», kas daudziem bija pārsteigums. Viņš pārspēja kategorijā nominētos izpildītājus Bejonsē, Edu Šīranu, Semu Smitu un Farelu Viljamsu.

Kad ceremonija bija beigusies, Vests žurnālistiem klāstīja, ka ASV Ierakstu akadēmijas lēmums esot bijis «necienīgs». «Ja viņi vēlas, lai pie viņiem atgriežas īsti mākslinieki, tad jābeidz ar mums spēlēties. Mēs ar viņiem vairs nespēlēsimies!» sacīja reperis.

«Bekam vajadzēja cienīt mākslu un atdot savu apbalvojumu Bejonsē.»

Vests norādīja, ka Bejonsē jaunākais albums esot bijis iedvesmas avots faniem un to vajadzēja godināt ar «Grammy» balvu. «Ja jūs noniecināt mākslu, neizrādāt cieņu amatam un dodat pļauku sejā māksliniekiem ar monumentāliem sasniegumiem mūzikā, jūs necienīgi izturaties pret iedvesmu,» uzskata Vests.

Beks jokodamies jau atbildējis, ka piekrīt tam, ka nav pelnījis šo balvu.

Vests uzstājās ceremonijā kopā ar dziedātāju Rianu un «eksbītlu» Polu Makartniju. Priekšnesuma laikā viņš pacēla izslietu vidējo pirkstu.

Lai arī Bejonsē neieguva balvu par labāko albumu, viņa saņēma godalgas trijās citās kategorijās.

Vests šogad bija nominēts divām «Grammy» balvām. Kopumā viņš ieguvis 21 prestižo apbalvojumu.

Kā jau ziņots, svētdien «Grammy» ceremonijā Losandželosā triumfēja britu soulmūzikas dziedātājs Sems Smits, kurš saņēma četrus apbalvojumus. 22 gadus vecais mūziķis, kurš vēl nesen Londonā strādāja par bārmeni, uzvarēja trijās no četrām prestižākajām kategorijām - «Gada ieraksts», «Gada dziesma» un «Labākais jaunais mākslinieks». Viņš saņēma «gremiju» arī par labāko popmūzikas vokāla albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu