Brīns: Mainīgie laikapstākļi Liepājas ralliju padarīja par unikālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ļoti mainīgie laika apstākļi Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) Latvijas posmu - ralliju «Liepāja» - padarīja par unikālu, pēc sacensībām pauda uzvaru izcīnījušais īru braucējs Kreigs Brīns.

Ar «Peugeot 208 T16» braucošais Brīns pēc divu dienu sacensībām absolūtajā vērtējumā par vienu minūti un 40,7 sekundēm apsteidza igauni Sīmu Plangi («Mitsubishi Lancer Evo X»).

«Esmu ļoti priecīgs. Vienmēr esmu priecīgs, bet šoreiz esmu ļoti priecīgs. Šī mums bija ļoti laba nedēļas nogale,» pēc sacensībām pauda Brīns. «Laika apstākļi bija ļoti grūti. Sestdien lija lietus un sniegs, kas trasē pēdējās nedēļas bija sakrājies, pāris stundās izkusa, radot viltīgus apstākļus. Savukārt svētdien situācija bija pretēja - naktī spēcīgi sniga, pa dienu turpināja snigt -, un to visu pastiprināja vējš, radot sliktu redzamību. Šis bija diezgan unikāls rallijs.»

Kaut jau pirmajā dienā no sacensībām izstājās Brīna galvenie konkurenti Kajetans Kajetanovičs no Polijas un krievs Aleksejs Lukjaņuks, īrs pauda, ka bija koncentrējies nepārtraukti.

«Laikā, kamēr mēs visi trīs cīnījāmies, lielākais deficīts, ko zaudēju ātrumposmā, bija 0,7 sekundes. Pirmajā ātrumposmā bija straujš temps, bet, kad ieraudzīju Alekseja rezultātu, sapratu, ka ir iespējams viņu pieveikt,» teica Brīns. «Kad saņēmu ziņu, ka viņš apstājies, vienkārši darījām visu, lai noturētos Kajto (Kajetanoviča) priekšā. Pieveicām viņu visos atlikušajos dienas ātrumposmos, līdz arī viņš apstājās.»

Kā zināms, pirmo trijnieku noslēdza lietuvietis Dominiks Butvils («Subaru Impreza STI»), kuram uzreiz sekoja Latvijas sportists Mārtiņš Svilis («Mitsubishi Lancer Evo X»), no goda pjedestāla atpaliekot par vairāk nekā 50 sekundēm.

ERČ kopvērtējumā pēc otrā posma līderpozīciju ar 45 punktiem saglabājis Kajetanovičs, bet viņam ar 40 punktiem seko Brīns un Lukjaņuks.

Liepājas rallijā absolūtajā ieskaitē no citiem Latvijas braucējiem pirmajā desmitniekā bija Jānis Vorobjovs («Mitsubishi Lancer Evo X»), kuram septītā vieta. Tiesa, pēdējā ātrumposmā šī ekipāža pārsita riepu, kas lika zaudēt aptuveni divas minūtes. Devītais tikmēr bija Ralfs Sirmacis («Peugeot 208 vti»), kurš ieņēma trešo vietu junioru ieskaitē.

Kopvērtējumā pašlaik Svilis ar 15 punktiem ieņem astoto vietu, Vorobjovs ar sešiem punktiem atrodams 13.pozīcijā, bet Sirmacis ticis pie diviem punktiem, ieņemot 18.vietu.

ERČ posms Latvijā risinājās trešo gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu