«Grammy» par gada albumu saņem Beks

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Grammy» balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā triumfēja britu baltā soula dziedātājs Sems Smits (Sam Smith), kurš saņēma četrus apbalvojumus. Kategorijā «Gada albums» uzvarēja amerikāņu mūziķis Beks. Viņa albums «Morning Phase» tika godalgots arī kā gada labākais roka albums. Atgādinām, ka «Morning Phase» atzīts arī par TVNET gada albumu.

22 gadus vecais Sems Smits mūziķis uzvarēja trijās no četrām prestižākajām kategorijām - «Gada ieraksts», «Gada dziesma» un «Labākais jaunais mākslinieks». Viņš saņēma «gremiju» arī par labāko popmūzikas vokāla albumu.

Žūrija par gada ierakstu un gada dziesmu šogad bija atzinusi Sema Smita «Stay with me».

«Grammy» balvas labākās R&B dziesmas un labākā R&B izpildījuma kategorijās ieguva Bejonsē un amerikāņu repera Jay Z dziesma «Drunk in Love».

Labākā repa izpildījuma un labākās repa dziesmas kategorijās tika apbalvota Kendrika Lamara dziesma «i».

Labākā popmūzikas solo izpildījuma kategorijā «Grammy» balvu saņēma amerikāņu reperis Farels Viljamss par dziesmu «Happy (Live)». Kā labākais «urban contemporary» mūzikas albums tika apbalvots Farela Viljamsa albums «Girl».

Labākā popmūzikas dueta vai grupas izpildījuma kategorijā balvu ieguva grupa «A Great Big World» un Kristīna Agilera par dziesmu «Say Something».

Labākā tradicionālā popmūzikas vokāla albuma kategorijā tika apbalvots Lady Gaga un Tonija Beneta albums «Cheek to Cheek».

Labākā roka izpildījuma kategorijā balvu saņēma amerikāņu mūziķis un producents Džeks Vaits par dziesmu «Lazaretto».

Par labāko roka dziesmu tika atzīta Heilija Viljamsa un Teilora Jorka dziesma «Ain't It Fun».

Par labāko R&B mūzikas albumu tika atzīts Tonijas Brekstones un dziedātāja Babyface albums «Love, Marriage & Divorce».

Kā labākais repa albums tika apbalvots Eminema albums «The Marshall Mathers LP2». Labākās repa un dziesmas sadarbības kategorijā «Grammy» balvu ieguva Eminema un Rianas dziesma «The Monster».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu