Kannu kinofestivālu atklās ar filmu par Greisu Kelliju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šā gada Kannu kinofestivālu atklās filma par kino leģendu Greisu Kelliju «Grace of Monaco», kurā galveno lomu spēlēs austrāliešu aktrise Nikola Kidmena, ziņo britu laikraksts «The Guardian».

Tiesa gan, festivāla rīkotāji to paziņojuši pavisam neilgi pēc tam, kad kompānija «The Weinstein Company» atteikusies no ieceres filmu izdot. Tam par iemeslu bijis strīds par montāžu.

Filmu bija plānots izlaist ASV kinoteātros jau martā, taču franču režisors Olivjē Dāns iebildis pret «The Weinstein Company» ieviestajām izmaiņām, nodēvējot tās par «mēslu čupu».

Taču filmas izlaišanas atlikšana to padara pievilcīgāku Kannu kinofestivāla rīkotāju acīs, jo tie labprātāk atklāj pasākumu ar vēl neizrādītām kinolentēm.

50. gados Greisa Kellija filmējās 11 kinolentēs, tai skaitā režisora Alfrēda Hičkoka «Rear Window» un «Dial M For Murder». Taču viņa atteicās no aktrises karjeras, kad 1956. gadā salaulājās ar Monako princi Renjē III un kļuva par princesi Greisu.

«Grace of Monaco» darbība norisinās 60. gados. Tajā stāstīts par krīzi Kellijas un viņas vīra laulībā.

Monako princi Renjē III tēlo aktieris Tims Rots. Filmas režisors ir Olivjē Dāns, kurš veidojis biogrāfisko filmu par dziedātāju Edīti Piafu «La Vie En Rose» («Dzīve rožainā gaismā»).

Greisa Kellija gāja bojā autoavārijā 1982. gadā 52 gadu vecumā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu