Jauna Māras Cielēnas grāmata bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Lietusdārzs» izdevis Māras Cielēnas dzejoļu grāmatu ar Ilzes Dambes ilustrācijām «Nāriņas pidžama». Tā ir «radiniece» bērnu un vecāku jau iemīļotajām grāmatiņām «Trakulīte Sandalīte» un «Krupītes kurpītes». Arī jaunais dzejoļu krājumiņš ir piemērots pavisam mazajiem, jo skanīgie, kodolīgie panti un izteiksmīgās ilustrācijas spēj saistīt pat tos, kuri vēl nav sasnieguši divu gadu vecumu, informē apgādā «Lietusdārzs».

Mēnestiņ, aizdod man riteni!...

Dzejolīši «notiek» bērnam tuvā vidē, pazīstamos apstākļos – istabā, uz ielas, jūrmalā, un vairums no tiem vēsta par pazīstamām lietām un norisēm – ķemmi, odiem, jucekli, nākšanu mājās no viesībām. Taču ikdienas lietām un notikumiem ir piešķirta vienreizēja, brīnumjauka dzīve. Ķemme Emma apmaldās, juceklis strīdas ar jezgu par to, kā labāk saņurcīt segu un spilvenu, un no viesībām mājās nāk milzis ar milzēnu...

www.lietusdarzs.lv

Grāmata ir kā radīta pieaugušo un bērnu kopābūšanai – par pantiem un ilustrācijām var smieties, tos var apspriest, ar tiem var doties gulēt un celties. Ļoti iespējams, ka bērns drīz vien dzejolīšus pratīs noskaitīt pats, tomēr gribēs, lai vecāki tos atkal un atkal nolasa, uzburot mīļu brīdi.

Dzejoļi iespiesti lielajiem burtiem, un tie lieliski var noderēt lasītprasmes apguvei. Protams, tie piemēroti arī bērnu dārzu nodarbībām.

«Nāriņas pidžama»
«Nāriņas pidžama» Foto: publicitātes

MĒNESTIŅA DIVRITENIS

«MĒNESTIŅ, AIZDOD MAN RITENI!» NĀRIŅA PALŪDZ.

MĒNESTIŅŠ SĒSTIES UZ RITEŅA VIŅAI PALĪDZ.

«MĒNESTIŅ, KĀRTĪGI IESTUM!» NĀRIŅA PALŪDZ.

MĒNESTIŅŠ TAISNI NOSTŪRĒT VIŅAI PALĪDZ.

«MĒNESTIŅ, TAGAD ES PATI! NETURI!» NĀRIŅA PALŪDZ.

MĒNESTIŅŠ VIŅAI PAR BRAUCIENU PRIECĀTIES PALĪDZ.

LAB-ZIEM!

SNIEGPĀRSLAS LAIŽAS GAR DEGUNIEM

UN UZSAUC TIEM:

«LAB-ZIEM! LAB-ZIEM!»

«AP-ČĪ! AP-ČĪ!» VIŅI ATBILD AŠI

DEGUNU VALODĀ

TIEŠI TO PAŠU.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu