Noraidīta «Marussia» vēlme F-1 čempionātā startēt ar pērno mašīnu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Finansiāli nomocītās «Marussia» komandas vēlme atgriezties Pirmās formulas (F-1) čempionātā varētu būt noslēgušās pēc aizlieguma tai gaidāmajā sezonā startēt ar 2014.gada automašīnu.

Pērnā gada novembrī finansiālo problēmu dēļ «Marussia» beidza pastāvēt, turklāt izlaida pagājušās sezonas pēdējos trīs posmus.

Šī mēneša sākumā tika vēstīts, ka «Marussia» vienībai izdevies atrast investoru, kas turklāt esot gatavs sniegt palīdzību ilgtermiņā. Tomēr tagad F-1 komandu balsojumā noraidīta vienības vēlme izmantot veco formulas modeli.

«Viņi vēlējās startēt ar pagājušā gada mašīnu un neguva akceptu,» britu laikrakstam «Independent» piektdien izteicies sacensību seriāla vadītājs Bērnijs Eklstouns. «Bija nepieciešama visu komandu piekrišana, tomēr trīs vai četras to nedeva.»

Britu mediji ziņo, ka «Marussia» jaunie īpašnieki joprojām cer iesaistīties 2015.gada čempionātā sezonas laikā. Pēc noteikumiem komandai sezonā atļauts izlaist trīs posmus, kas nozīmē, ka vienībai būtu jābūt gatavībā uz aprīlī paredzēto Bahreinas posmu.

Pirms tam ceturtdien tika vēstīts, ka pēdējās cerības uz atgriešanos čempionātā zaudējusi cita finansiāli nomocītā vienība «Caterham», kuras visi īpašumi izlikti pārdošanā.

«Marussia» savu dalību F-1 sāka 2010.gadā, kad komandas nosaukums vēl bija «Virgin». Vienība mainīja savu vārdu, kad «Marussia» iegādājās krievu biznesmenis Andrejs Čeglakovs.

Pagājušajā sezonā sacensībās Monako «Marussia» ieguva savus pirmos un pagaidām vienīgos punktus savā pastāvēšanas vēsturē, kad francūzis Žils Bjanki, kurš pašlaik atlabst pēc smagas galvas traumas, izcīnīja devīto vietu.

Pērn komandas sastāvā brauca arī brits Makss Čiltons.

Pagaidām nākamās sezonas F-1 čempionātam, kas sāksies ar sacensībām Austrālijā 15.martā, reģistrējušās deviņas komandas. Ja tiešām sezonu sāks vien 18 automašīnas, tas pirmajā posmā būs mazākais formulu skaits kopš 1969.gada sezonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu