«Sinfonietta Rīga» un Vineta Sareika uzstāsies Vācijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 9. februārī, ar koncertu Frankfurtes Vecajā operā (Alte Oper Frankfurt) viesosies kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» un latviešu vijolniece Vineta Sareika, informēja «Sinfonietta Rīga» pārstāve Baiba Freimane.

Diriģenta Normunda Šnē vadībā vēsturiskajā Frankfurtes koncertzālē kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» piedāvās klasicisma, romantisma un 21. gadsimta mūzikas programmu, kurā līdzās Volfganga Amadeja Mocarta un Fēliksa Mendelsona skaņdarbiem skanēs mūslaiku Baltijas komponistu mūzika.

«Koncerts Frankfurtē būs kā ceļojums cauri visdažādākajām ainavām uz šīs pasaules, sākot no skarbas realitātes līdz pat pavisam trauslām nakts vīzijām. Šo programmu veido skaņdarbi no dažādiem laikmetiem, kuri mums palīdz saprast to, ka daudzveidības meklējumi mūzikā nav tikai šodienas aktualitāte, bet tādi tie bijuši visos laikos,» pastāstīja «Sinfonietta Rīga» mākslinieciskais vadītājs Šnē.

Baltijas mūziku koncerta programmā pārstāvēs lietuviešu komponiste Juste Janulīte, kuras opuss «Elongation of Nights» savulaik radīts īpaši «Sinfonietta Rīga». Arī ar igauņu skaņradi Erki Svenu Tīru orķestrim bijusi ilglaicīga un nozīmīga sadarbība, ieskaņojot viņa disku «Awakening». Koncertā skanēs Tīra opuss «Bāka». Latvijas jaunos komponistus pārstāvēs Oskars Herliņš ar savu metafizisko tukšuma vīziju apceri darbā «Mirage of the Void».

Sareikas vijoli Frankfurtes koncerta apmeklētāji varēs baudīt Pētera Vaska fantāzijā «Vox Amoris» vijolei un stīgu orķestrim.

No iepriekšējo gadsimtu mūzikas «Sinfonietta Rīga» atskaņos Vīnes klasiķa Volfganga Amadeja Mocarta «Adagio» un Fūgu do minorā - vienu no komponista dramatiski piesātinātākajiem skaņdarbiem. Romantisma laikmetu atdzīvinās Mendelsona klasicisma atsaucēm pārpilnā 2. simfonija stīgām.

Koncerts tapis sadarbībā ar Latvijas Goda konsulu Frankfurtē Rīdigeru fon Rozenu. Tas ir iekļauts Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā. Koncertu apmeklēs kultūras ministre Dace Melbārde un Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu