«Marussia» grasās atgriezties F-1 čempionātā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Finansiālajās nedienās nonākusī «Marussia» komanda grasās atgriezties Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacensībās.

«Sky Sports» vēsta, ka «Marussia» vienībai ir izdevies atrast investoru, kas turklāt esot gatavs sniegt palīdzību ilgtermiņā. Tiesa, konfidencialitātes nolūkos komandas sponsora vārds netiek atklāts.

Pērnā gada novembrī finansiālo problēmu dēļ «Marussia» beidza pastāvēt, turklāt izlaida pagājušās sezonas pēdējos trīs posmus.

Tiek ziņots, ka komandu joprojām vadīs Greiems Loudons, bet tās direktors būs Džons Būts.

«Marussia» savu dalību F-1 sāka 2010.gadā, kad komandas nosaukums vēl bija «Virgin». Vienība mainīja savu vārdu, kad «Marussia» iegādājās krievu biznesmenis Andrejs Čeglakovs.

Pagājušajā sezonā sacensībās Monako «Marussia» ieguva savus pirmos un pagaidām vienīgos punktus savā pastāvēšanas vēsturē, kad francūzis Žils Bjanki, kurš pašlaik atlabst pēc smagas galvas traumas, izcīnīja devīto vietu.

Pērn komandas sastāvā brauca arī brits Makss Čiltons.

Iepriekšējā sezonā finansiālas problēmas piemeklēja arī «Caterham» komandu, kas izlaida divus posmus, taču, lielā mērā pateicoties ziedojumiem, piedalījās sezonas pēdējās sacensībās. Tiesa, šobrīd šīs vienības liktenis nav skaidrs.

Pagaidām nākamās sezonas F-1 čempionātam, kas sāksies ar sacensībām Austrālijā 15.martā, reģistrējušās deviņas komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu