Saeimas komisija piekrīt turpmākai deputāta Liepiņa krimināllietas izskatīšanai tiesā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien vienbalsīgi nolēma piekrist Jelgavas tiesas lūgumam par turpmāku lietas izskatīšanu, kurā par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā apsūdzēts Latvijas Reģionu apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Paredzēts, ka rīt par šo lēmuma projektu deputāti lems Saeimas plenārsēdē.

Ētikas komisija iepriekš, atbildot uz Jelgavas tiesas jautājumiem, skaidroja, ka deputāta neaizskaramība sākas ar dienu, kad viņš stājas amatā, līdz ar to gadījumā, kad kriminālvajāšana sākta, pirms persona kļuvusi par deputātu, arī jālūdz Saeimas piekrišana kriminālprocesa turpināšanai.

Liepiņš, komentējot aktuālo tiesvedību, iepriekš pauda, ka šo kriminālprocesu, kas tika sākts vēl pirms vēlēšanām, viņš nav slēpis. Par to tika ziņots Jelgavas vietējos medijos, bet plašāk tas bija palicis nepamanīts. Par to bija informēta arī Centrālā vēlēšanu komisija, arī partijas biedri un vēlētāji.

Par prokuratūras inkriminēto noziedzīgo nodarījumu Liepiņu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Nākamā tiesas sēde šajā lietā plānota 31.martā plkst.10.

Liepiņš jau iepriekš paziņoja, ka deputāta mandātu nedomā nolikt, jo neuzskata, ka tam par pamatu varētu būt kļūda, aizpildot amatpersonas deklarāciju. Liepiņš iepriekš sacīja, ka deklarācijā viņš nebija pietiekami precīzi nokopējis datus no citām datubāzēm, tāpat viņam bijušas uzrādītas naudas summas ārzemju valūtā pēc novecojuša valūtas kursa. Lielāko naudas apjomu neatbilstību radījis fakts, ka Liepiņš esot kļūdījies viņam piederošo kapitāldaļu apjomā SIA «Intransserviss».

Deputāts kriminālprocesu par kļūdu amatpersonas deklarācijā uzskata par politisku izrēķināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu