Tallinas Mūzikas nedēļa izziņo festivāla programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Septītajā Tallinas Mūzikas nedēļā, kas notiks marta pēdējā nedēļas nogalē, no 25. līdz 29. martam, uzstāsies 205 mākslinieki no 26 valstīm. Šo lielāko talantu festivālu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā piedāvā Nordea Banka. Festivāla caurlaides var nopirkt bilesuserviss.lv.

Savā septītajā gadā Tallinas Mūzikas nedēļa (TMN) ir izaugusi par nozīmīgu tikšanās vietu Rietumeiropas un Austrumeiropas mūzikas kopienām, kā arī pievilcīgu pavasara ceļojuma galamērķi reģiona mūzikas, kultūras un laba ēdiena mīļotājiem. To apliecina lielais, katru gadu augošais ārvalstu mākslinieku skaits – 84 dalībnieki no 25 valstīm. Šā gada programmā iekļauti 12 dalībnieki no Somijas, 9 no Dānijas, Latvijas un Krievijas, 6 no Polijas un 5 no Lielbritānijas un Baltkrievijas.

No tālākiem reģioniem TMN mākslinieku sarakstā iekļauts audiovizuālais mākslinieks no Kambodžas Lafidki, folkpopa duets Lola Marsh no Izraēlas, industriālā metāla grupa no Armēnijas Unaesthetic, Serbijas postpanka trio Repetitor un alternatīvā hiphopa mākslinieks N’toko no Slovēnijas. Programmā ir arī starptautiski labi pazīstami mākslinieki – leģendārā britu dziedātāja un dziesmu autore Vaštī Bunjana (Vashti Bunyan), kā arī lieliskie elektropopa pārstāvji grupa KateBoy un Jenija Ābrahamsone (Jennie Abrahamson) (Zviedrija), poļu ārtpopa princese Džūlija Marsela (Julia Marcell) un ņjūsoula grupa Moonlight Breakfast no Austrijas.

Šā gada festivālā īpaša uzmanība pievērsta Dānijai, kas ir viena no tām Eiropas valstīm, no kuras šobrīd nāk daudz aizraujošas jaunas mūzikas. Dānijas ballīte, kuras saimnieks būs SPOT on Denmark no Music Export Denmark, atklās festivālu 26. martā Von Krahl teātrī, kur uzstāsies lieliskākie Dānijas popa un roka pārstāvji, to skaitā etnisko un moderno ietekmju sakausētāji The Sexican, noizpopa karotāji Lowly un adrenalīnu raisošā smagā hiphopa pārstāvis Slowolf.

Lai nosvinētu to, ka Dienvidaustrumu Igaunijas setu ciems Obinica pasludināts par somugru kultūras galvaspilsētu, Fenno-Ugria piedāvās enerģisko vīriešu vokālo grupu Seto Miihi Summ kopā ar OYME no Krievijas, kas rekonstruē senās erzju un mokšu tautu rituālās ceremonijas – arī šis pasākums notiks TMN atklāšanas vakarā.

Lielbritānijas leibls «FatCat» un Igaunijas Õunaviks piedāvās aizraujošu mūsdienu komponistu, lo-fi ģēniju un folka inovatoru programmu, kas notiks Melngalvju namā piektdien, 27. martā, un

galvenā māksliniece būs Vaštī Bunjana

, kā arī tiks piedāvātas Igaunijas komponistes Mirjamas Talijas (Mirjam Tally) kompozīcijas, ko izpildīs ansamblis Una Corda. Pasākums Hea Uus Heli teātrī Von Krahl savedīs kopā Igaunijas-Somijas viena cilvēka orķestri Pastacas un franču reperus Cabadzi, kuri pirmo reizi satikās Igaunijas kultūras festivālā eLu Nantē sadarbībā ar Terempolino un Le Lieu Unique 2014. gada rudenī. Pasākumā viņiem pievienosies spilgtie Igaunijas krievvalodīgie hiphoperi Gorõ Lana un ½ Orchestra no Maskavas. Gan Igaunijas, gan Dānijas mūzikas balvām nominētā saksofoniste un komponiste Maria Fausta (Maria Faust) spēlēs kopā ar Dānijas frīdžeza grupu Homies.

Šā gada jauno pasākumu vietu skaitā ir 16. gadsimtā celtā Sv. Niklāva baznīca, kur pasākumā Glasperlenspiel Festival tiks atskaņots daudzpusīgā igauņu komponista Pētera Vehi (Peeter Vähi) jaunais skaņdarbs Viņa Svētībai (To His Holiness). Rotermana sāls noliktava būs skatuve Glasperlenspiel Festival pasākumam Cristallic, kurā piedalīsies Igaunijas rokas zvanu ansamblis ARSIS un baritona saksofona maestro Hoans Marti-Fraskjērs (Joan Martí-Frasquier) no Spānijas un citi. Jaunajā teātrī Vaba Lava, hipsteru iecienītajā pulcēšanās vietā Telliskivi radošajā pilsētiņā, notiks folka nakts, kurā uzstāsies nesenie Igaunijas Mūzikas balvas ieguvēji Curly Strings un Mārja Nūta (Maarja Nuut), kura spilgti izcēlās Pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX 2014. Jaunajā atmosfēriskajā un draudzīgajā džeza bārā Philly Joe uzstāsies pasaules klases blūza un roka mākslinieki.

Radio Uuno piektdien prezentēs festivāla skatuvi vadošajā dzīvās mūzikas klubā Rock Café, un tur uzstāsies jaunās paaudzes Igaunijas indie grupas Frankie Animal un Daniel Levi, kā arī zviedru popfolka sensācija Hurricane Love. Radio 2 prezentēs divus pasākumus teātrī Von Krahl un klubā Rock Cafe, kuros uzstāsies to pašreizējie favorīti – dusmīgais getorepa triksteris Tommy Cash, blūzīgais indīroka ansamblis Super Hot Cosmos Blues Band un lieliskā noskaņas psihodēlijas grupa Tartu Popi ja Roki Instituut, kas tikko ASV Čikāgā strādājošajā indie leiblā Minty Fresh izdevuši savu jaunāko albumu.

Hea Uus Heli turpinās pētīt uzņēmīgos tendenču noteicējus, piedāvājot drosmīgas jaunas skaņas no ugunīgi trakā ārtpopa trio Badass Yuki līdz kinematogrāfiskajiem šūgeizeriem Holy Motors. Rada7 iepazīstinās ar žanru daudzveidību no atmosfēriskā blekmetāla līdz eksperimentālajam džezam, ko piedāvās Maria Fausta (Maria Faust). Jazzkaar un Igaunijas Džeza asociācija pārzinās pasākumu teātrī NO99, kurā piedāvās dažādību no ģitārista Roberta Jirjendala (Robert Jürjendal) minimālisma ambienta skaņām līdz grupas Phlox pauerdžezam/fusion. Igaunijas indie leibls Eesti Pops kinoteātrī Sõprus piedāvās krāsainu daudzveidību no psihofolka līdz ārtpopam, bet hiphopa un deju mūzikas leibls Lejal Genes piedāvās iespaidīgu hiphopa un bass mūzikas mākslinieku klāstu klubā Sinilind.

Pilna festivāla programma šeit:

Papildus galvenajai festivāla programmai TMN piedāvā tradicionālos bezmaksas pēcpusdienas City Stage koncertus visā pilsētā, sarunu šovu sēriju TMW Talks un restorānu festivālu TMW Tastes.

Igaunijas Mūsdienīgās mākslas centrs rīko jauno festivālu papildinošo pasākumu TMW Arts, kurā piedāvās dzīvo klasiķu un jauno mūsdienu mākslinieku izstāžu sēriju. Telliskivi radošajā pilsētiņā rīkotajā divu dienu Tallinas Amatnieku alus nedēļas nogalē, kurā piedalīsies labākās mazās alus darītavas no dažādām valstīm, būs gan lielisks mazo darītavu alus, gan īpaša TMN skatuve.

City Stage programma, TMW Tastes dalībnieki un īpašie piedāvājumi tiks izziņoti 18. februārī. TMW Talks un mūzikas nozares konferences programma tika publiskota martā.

Tallinas Mūzikas nedēļas starptautiskās aktivitātes, kas reklamē Tallinu un Igauniju kā pievilcīgus mūzikas un kultūras tūrisma galamērķus, atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Festivāla caurlaides par 45 EUR pieejamas pārdošanā vietnē bilesuserviss.lv. No 16. marta caurlaides cena būs 55 EUR. Biļetes uz atsevišķiem koncertiem maksā 5-15 EUR un nopērkamas vietnē bilesuserviss.lv.

TMN festivāla caurlaide/aproce sniedz piekļuvi uz visiem festivāla koncertiem 26., 27. un 28. martā, kā arī piedāvā atlaides uz festivāla saistītajiem pasākumiem.

TMN apmeklētājiem ir pieejamas īpašas ceļojuma paketes, kurās iekļautas cenas ar atlaidēm Tallink viesnīcās, prāmjiem no Helsinkiem un Stokholmas un LuxExpress starptautiskajiem reisiem uz Tallinu.

Festivāla caurlaides var iegādāties un ceļojumu var rezervēt šajā adresē:

Tallinas Mūzikas nedēļas starptautiskās aktivitātes, kas reklamē Tallinu un Igauniju kā pievilcīgus mūzikas un kultūras tūrisma galamērķus, atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu