Franka un Kravčenko «Baiļu robeža» iegūst Krievijas kinokritiķu balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Herca Franka un Marijas Kravčenko dokumentālā filma «Baiļu robeža» ir ieguvusi Krievijas kinokritiķu ģildes balvu «Baltais zilonis», informēja «Ego Media» pārstāve Ieva Krivma.

«Baiļu robeža» kā labākā dokumentālā filma balvu dala ar Pāvela Kostomarova, Aleksandra Rastorgujeva un Alekseja Pivovarova filmu «Termiņš» (Срок). Balvu pasniegšanas ceremonijā par visvairāk apbalvoto filmu kļuva Andreja Zvjaginceva drāma «Leviatāna», kas plūca laurus sešās nominācijās - par labāko režiju un scenāriju, par labāko pirmā plāna sieviešu lomu, par labāko pirmā un otrā plāna vīriešu lomu, kā arī nominācijā par labāko filmu.

Īpašu Krievijas kritiķu atzinību un diplomu par stingro pozīciju un neatkarību saņēma dokumentālo filmu festivāls «Artdocfest» un tā dibinātājs Vitālijs Manskis, kura atšķirīgā nostāja Ukrainas konflikta jautājumā, izraisīja Krievijas kultūras ministra personīgu publisku atteikumu turpmākam Manska projektu finansējumam, norādīja Krivma.

Hercs Franks sāka uzņemt filmu pirms aptuveni desmit gadiem, vēlāk viņam pievienojās otra režisore Marija Kravčenko, kas arī filmu pēc Franka nāves pabeidza.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu