Mobilā lietotne rīdziniekiem palīdz «braukt pa zaķi»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mobilā lietotne «zakiem.lv», kas paredzēta, «lai aplūkotu un dalītos ar «Rīgas satiksmes» kontrolieru atrašanās vietām», pirmajās dienās lejuplādēta kopumā vairāk nekā 18 000 reižu, informēja aplikācijas izstrādātāju pārstāvis Roberts Vītols.

Kopš svētdienas, kad īsi pirms pusnakts lietotne kļuva pieejama lejuplādēšanai, «Android» sistēmas ierīcēs tā instalēta aptuveni 11 000 reižu, savukārt «iOS» sistēmas ierīcēs lietotne instalēta aptuveni 7500 reizes.

«Android» aplikācija tikusi lietota 147 701 reizi, katra lietošanas reize vidēji ilga vienu minūti un 53 sekundes. Savukārt «iOS» aplikācija tika lietota 66 811 reizes, katra lietošanas reize vidēji ilga divas minūtes un vienu sekundi. «zakiem.lv» mājaslapa šajās trīs dienās apmeklēta aptuveni 27 000 reižu.

Nākamnedēļ «zakiem.lv» veidotāji sola laist klajā jauno lietotnes versiju. Nākotnē veidotāji plāno nodrošināt lietotnes versiju arī «Windows Phone» lietotājiem.

Projekts sākts kā reakcija uz «Rīgas satiksmes» lēmumu palielināt biļešu cenas, tas arī turpmāk tiks nodrošināts bez maksas kā sociāls, nekomerciāls rīks, sola «zakiem.lv» veidotāji.

Aplikācijas darbības princips līdzinās populārās navigācijas aplikācijas «Waze» darbībai. Katrs aplikācijas lietotājs var dalīties ar citiem lietotājiem ar informāciju par sabiedriskā transporta kontroles atrašanās vietām. Aplikācija pieļauj dalīšanos ar informāciju trīs kategorijās - «vienkārša biļešu pārbaude», «kontrolieri kopā ar policistiem» un «reids, kad visi transportlīdzekļi tiek apturēti».

Protestējot pret RD lēmumu par sabiedriskā transporta biļešu cenas dubultošanu, ir izstrādāta vēl viena sociālā aplikācija «Rīgas zaķis», kas ļauj lietotājiem dalīties ar aktuālo informācija par sabiedriskā transporta kontroles atrašanās vietām, kavējumiem un citām neērtībām. Aplikācija «Rīgas zaķis» lejupielādējama bez maksas «Google Play» interneta veikalā. Patlaban tā ir pieejama tikai «Android» viedtālruņiem, bet tuvākajā laikā izstrādātāji sola tās versijas arī «Windows Phone» un «iOS» sistēmām.

Kā ziņots, 1.februārī spēkā stājies paaugstinātais Rīgas sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifs - 1,15 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu